
Etli Ekşili Karışık Yaz Dolması (Diyarbakır Usulü) Tanımı İçin Materyaller
- 1 kilo dolmalık biber
- 1 kilo kabak
- 1,5 kilo patlıcan
- 3 tane domates
- 1 bağ asma yaprağı
- Yarım kilo dolmalık et
- 3 adet kuru soğan
- 10 adet sivri biber
- 1 bağ maydanoz
- 3 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı zeytin yağı
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı kırmızı pulbiber
- 1 yemek kaşığı isot
- 1 tatlı kaşığı dolma baharatı
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 su bardağı sumak
- 4 su bardağı su
Etli Ekşili Karışık Yaz Dolması (Diyarbakır Usulü) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabak, patlıcan ve domatesin içi oyulur.
- Biberlerin tohumu temizlenir yıkanıp süzülmeye bırakılır. Tane sumak suya bırakılır.
- İç gereci için pirinçler yıkanır süzülür soğan maydanoz ve biber doğranır geniş bir kapta bütün gereç karıştırılır ve sebzelerin içine doldurulur.
- Tencereye dizilen dolmaların üzerini geçecek formda sumak suyu dökülür.
- Yaklaşık 50 dakika orta ateşte pişirilir yarım saat kadar dinlendirilir dolmamız servis için hazırdır afiyet olsun????.