Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Etli Ekşili Karışık Yaz Dolması (Diyarbakır Usulü)

Etli Ekşili Karışık Yaz Dolması (Diyarbakır Usulü)
0
41

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
etli-eksili-karisik-yaz-dolmasi-diyarbakir-usulu.jpg

Etli Ekşili Karışık Yaz Dolması (Diyarbakır Usulü) Tanımı İçin Materyaller

  • 1 kilo dolmalık biber
  • 1 kilo kabak
  • 1,5 kilo patlıcan
  • 3 tane domates
  • 1 bağ asma yaprağı
İç gereci için
  • Yarım kilo dolmalık et
  • 3 adet kuru soğan
  • 10 adet sivri biber
  • 1 bağ maydanoz
  • 3 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı zeytin yağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı kırmızı pulbiber
  • 1 yemek kaşığı isot
  • 1 tatlı kaşığı dolma baharatı
  • 1 yemek kaşığı tuz
Üzeri için
  • 2 su bardağı sumak
  • 4 su bardağı su

Etli Ekşili Karışık Yaz Dolması (Diyarbakır Usulü) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Kabak, patlıcan ve domatesin içi oyulur.
  2. Biberlerin tohumu temizlenir yıkanıp süzülmeye bırakılır. Tane sumak suya bırakılır.
  3. İç gereci için pirinçler yıkanır süzülür soğan maydanoz ve biber doğranır geniş bir kapta bütün gereç karıştırılır ve sebzelerin içine doldurulur.
  4. Tencereye dizilen dolmaların üzerini geçecek formda sumak suyu dökülür.
  5. Yaklaşık 50 dakika orta ateşte pişirilir yarım saat kadar dinlendirilir dolmamız servis için hazırdır afiyet olsun????.
 
858,497Konular
982,530Mesajlar
30,264Kullanıcılar
Sinan098Son üye
Üst Alt