Etli Ekşili Karışık Yaz Dolması (Diyarbakır Usulü) Tanımı İçin Materyaller
- 1 kilo dolmalık biber
- 1 kilo kabak
- 1,5 kilo patlıcan
- 3 tane domates
- 1 bağ asma yaprağı
- Yarım kilo dolmalık et
- 3 adet kuru soğan
- 10 adet sivri biber
- 1 bağ maydanoz
- 3 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı zeytin yağı
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı kırmızı pulbiber
- 1 yemek kaşığı isot
- 1 tatlı kaşığı dolma baharatı
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 su bardağı sumak
- 4 su bardağı su
Etli Ekşili Karışık Yaz Dolması (Diyarbakır Usulü) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabak, patlıcan ve domatesin içi oyulur.
- Biberlerin tohumu temizlenir yıkanıp süzülmeye bırakılır. Tane sumak suya bırakılır.
- İç gereci için pirinçler yıkanır süzülür soğan maydanoz ve biber doğranır geniş bir kapta bütün gereç karıştırılır ve sebzelerin içine doldurulur.
- Tencereye dizilen dolmaların üzerini geçecek formda sumak suyu dökülür.
- Yaklaşık 50 dakika orta ateşte pişirilir yarım saat kadar dinlendirilir dolmamız servis için hazırdır afiyet olsun????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.