Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Etli Enginar Dolması Etli Yaprak Sarması İle

Etli Enginar Dolması Etli Yaprak Sarması İle
0
70

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
etli-enginar-dolmasi-etli-yaprak-sarmasi-ile-12.jpg

Etli Enginar Dolması Etli Yaprak Sarması İle Tanımı İçin Materyaller

  • 3 adet enginar
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet  limon
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 adet taze sarımsak
  • 15 adet salamura yaprak
  • 200 gr. kıyma
  • 1/2 (yarım) kahve fincanı pirinç
  • 1, 5 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yemeklik kırmızı toz biber
  • Yoğurt
  • Ayçiçekyağı

Etli Enginar Dolması Etli Yaprak Sarması İle Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle iç harcımızı yaparak başlıyoruz.
  2. Çiçek yağında soğanımızı kavuruyoruz, salçamızı da ekleyip bir tık daha kavuruyoruz.
  3. Altını kapatıp kıydığımız maydanozları, kıymayı, tuz, karabiber, kırmızı toz biber ekliyoruz.
  4. Çokça yıkadığımız pirinçleri de ek ederek güzelce karıştırıyoruz. İç harcımız hazır.
  5. 15 adet yaprağımızı yıkayıp tencerede 5 dk civarı haşlayıp çıkarıyoruz.
  6. Enginarlarımızı temizlemeye geçiyoruz. Bir kaba su ve bir limonun suyunu koyuyoruz.
  7. Temizlediğimiz enginarları kararmaması için içinde bekleyeceğiz.
  8. Aşağıda fotoğraflardan nasıl temizlediğimi görebilirsiniz.
  9. Sap kısımlarını kesiyoruz çanak tabanındaki bir kaç yaprağı koparıp atıyoruz.
  10. Enginarın uç kısmını da kesip atıyoruz.
  11. Elimizle orta kısmından hafif hafif esneterek orta kısmındaki yaprakları çıkarıp tabanındaki tüyleri güzelce kazıyoruz.
  12. Akabinde limonlu suya koyuyoruz.
  13. Enginarlarımızı harçla dolduruyoruz.
  14. Yapraklarımızı da kalan iç harcı ile sarıyoruz.
  15. Sardığımız sarmaları enginarın yapraklarına sıkıştırıyoruz böylelikle pişerken dağılmıyorlar. 45 dk düdüklüde pişiriyoruz.
  16. Ben taze sarımsağı yanına çok yakıştırıyorum kesinlikle denemenizi öneririm. Sebzeli makarna ve yoğurt da yanına ek ederek hoş bir menü oluşturdum.
Afiyet olsun.
 
858,475Konular
981,260Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt