Etli Enginar Dolması Etli Yaprak Sarması İle Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet enginar
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet limon
- Yarım demet maydanoz
- 3 adet taze sarımsak
- 15 adet salamura yaprak
- 200 gr. kıyma
- 1/2 (yarım) kahve fincanı pirinç
- 1, 5 tatlı kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- Yemeklik kırmızı toz biber
- Yoğurt
- Ayçiçekyağı
Etli Enginar Dolması Etli Yaprak Sarması İle Tanımı Yapılışı
- Öncelikle iç harcımızı yaparak başlıyoruz.
- Çiçek yağında soğanımızı kavuruyoruz, salçamızı da ekleyip bir tık daha kavuruyoruz.
- Altını kapatıp kıydığımız maydanozları, kıymayı, tuz, karabiber, kırmızı toz biber ekliyoruz.
- Çokça yıkadığımız pirinçleri de ek ederek güzelce karıştırıyoruz. İç harcımız hazır.
- 15 adet yaprağımızı yıkayıp tencerede 5 dk civarı haşlayıp çıkarıyoruz.
- Enginarlarımızı temizlemeye geçiyoruz. Bir kaba su ve bir limonun suyunu koyuyoruz.
- Temizlediğimiz enginarları kararmaması için içinde bekleyeceğiz.
- Aşağıda fotoğraflardan nasıl temizlediğimi görebilirsiniz.
- Sap kısımlarını kesiyoruz çanak tabanındaki bir kaç yaprağı koparıp atıyoruz.
- Enginarın uç kısmını da kesip atıyoruz.
- Elimizle orta kısmından hafif hafif esneterek orta kısmındaki yaprakları çıkarıp tabanındaki tüyleri güzelce kazıyoruz.
- Akabinde limonlu suya koyuyoruz.
- Enginarlarımızı harçla dolduruyoruz.
- Yapraklarımızı da kalan iç harcı ile sarıyoruz.
- Sardığımız sarmaları enginarın yapraklarına sıkıştırıyoruz böylelikle pişerken dağılmıyorlar. 45 dk düdüklüde pişiriyoruz.
- Ben taze sarımsağı yanına çok yakıştırıyorum kesinlikle denemenizi öneririm. Sebzeli makarna ve yoğurt da yanına ek ederek hoş bir menü oluşturdum.