bilgisayarci
FD Üye

Etli Fırın Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 750 gram dana kuşbaşı (kuzu da kullanabilirsiniz et miktarını kendinize göre değiştirebilirsiniz)
- 1 adet kuru soğan
- 2-3 adet yeşil biber
- 2 adet kapya biber
- 4-5 adet domates rendesi veya konserve domates
- 6 adet patates
- Tuz, kekik, pulbiber
Etli Fırın Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Eti düdüklü tencerede haşlayın.
- Patatesleri soyup halka halka dilimleyin, tuz, pulbiber, kekik, ve 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ ile harmanlayarak tepsinin etrafına dizin.
- Tencereye 3 yemek kaşığı zeytinyağı alıp yemeklik doğranmış soğanı kavurun.
- Biberleri ekleyin biraz daha kavurun haşlanmış eti ve tuzu ilave edin karıştırın.
- Tepsinin ortasına domates sosunu yayın domateslerin üzerine et karışımını ekleyin.
- Tepsinin üzerini, ıslatıp suyunu sıktığınız yağlı kağıt ile kapatın.
- 200 derece fırında 20 dakika pişirin, yağlı kağıdı üzerinden alıp 10 dakika daha pişirin.Afiyet şifa olsun.