Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Etli Fırın Yemeği

Etli Fırın Yemeği

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
etli-firin-yemegi.jpg

Etli Fırın Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 750 gram dana kuşbaşı (kuzu da kullanabilirsiniz et miktarını kendinize göre değiştirebilirsiniz)
  • 1 adet kuru soğan
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 2 adet kapya biber
  • 4-5 adet domates rendesi veya konserve domates
  • 6 adet patates
  • Tuz, kekik, pulbiber

Etli Fırın Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Eti düdüklü tencerede haşlayın.
  2. Patatesleri soyup halka halka dilimleyin, tuz, pulbiber, kekik, ve 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ ile harmanlayarak tepsinin etrafına dizin.
  3. Tencereye 3 yemek kaşığı zeytinyağı alıp yemeklik doğranmış soğanı kavurun.
  4. Biberleri ekleyin biraz daha kavurun haşlanmış eti ve tuzu ilave edin karıştırın.
  5. Tepsinin ortasına domates sosunu yayın domateslerin üzerine et karışımını ekleyin.
  6. Tepsinin üzerini, ıslatıp suyunu sıktığınız yağlı kağıt ile kapatın.
  7. 200 derece fırında 20 dakika pişirin, yağlı kağıdı üzerinden alıp 10 dakika daha pişirin.Afiyet şifa olsun.
Etli Fırın Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,330Kullanıcılar
KristonSon üye
Üst Alt