bilgisayarci
FD Üye
Etli Fırın Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 750 gram dana kuşbaşı (kuzu da kullanabilirsiniz et miktarını kendinize göre değiştirebilirsiniz)
- 1 adet kuru soğan
- 2-3 adet yeşil biber
- 2 adet kapya biber
- 4-5 adet domates rendesi veya konserve domates
- 6 adet patates
- Tuz, kekik, pulbiber
Etli Fırın Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Eti düdüklü tencerede haşlayın.
- Patatesleri soyup halka halka dilimleyin, tuz, pulbiber, kekik, ve 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ ile harmanlayarak tepsinin etrafına dizin.
- Tencereye 3 yemek kaşığı zeytinyağı alıp yemeklik doğranmış soğanı kavurun.
- Biberleri ekleyin biraz daha kavurun haşlanmış eti ve tuzu ilave edin karıştırın.
- Tepsinin ortasına domates sosunu yayın domateslerin üzerine et karışımını ekleyin.
- Tepsinin üzerini, ıslatıp suyunu sıktığınız yağlı kağıt ile kapatın.
- 200 derece fırında 20 dakika pişirin, yağlı kağıdı üzerinden alıp 10 dakika daha pişirin.Afiyet şifa olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.