Etli Garnitürlü Ters Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kg dana kuşbaşı
- 1 su bardağı pirinç
- Yarım kavanoz garnitür
- 1 adet kuru soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Sıcak su
Etli Garnitürlü Ters Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle pirinçi sıcak suyla ıslatıyoruz. Islanırken biraz tuz da serpelim. Daha sonra etlerimizi düdüklü tencereye alarak 25 dk kadar haşlıyoruz.
- Soğanları yarım ay şeklinde doğrayıp karamelize olana kadar kavuruyoruz.
- Soğanlar karamelize olduktan sonra haşlanan etimizi de ilave ederek 3-4 dk soğanı etin bütünleşmesini sağlıyoruz.
- Son olarak garnitürü de ilave ederek 3-4 dk daha hepsini harmanlıyoruz ve tuzunu baharatlarını da ilave ettikten sonra suyunu sürdüğümüz pirinçleri de üstlerine ilave ediyoruz.
- Bu aşamadan sonra karıştırma işlemi yapmıyoruz. Pirincin üzerine üslerini biraz geçecek şekilde sıcak suyumuzu ekleyip kısık ateşte ağzını kapatarak pişmeye bırakıyoruz.
- Piştikten sonra ilk sıcaklığı geçtikten sonra uygun bir tabağa ters çeviriyoruz. Afiyet olsun.