Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Etli Garnitürlü Ters Pilav

Etli Garnitürlü Ters Pilav
0
36

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
68
F-D Coin
66
etli-garniturlu-ters-pilav.jpg

Etli Garnitürlü Ters Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg dana kuşbaşı
  • 1 su bardağı pirinç
  • Yarım kavanoz garnitür
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Sıcak su

Etli Garnitürlü Ters Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle pirinçi sıcak suyla ıslatıyoruz. Islanırken biraz tuz da serpelim. Daha sonra etlerimizi düdüklü tencereye alarak 25 dk kadar haşlıyoruz.
  2. Soğanları yarım ay şeklinde doğrayıp karamelize olana kadar kavuruyoruz.
  3. Soğanlar karamelize olduktan sonra haşlanan etimizi de ilave ederek 3-4 dk soğanı etin bütünleşmesini sağlıyoruz.
  4. Son olarak garnitürü de ilave ederek 3-4 dk daha hepsini harmanlıyoruz ve tuzunu baharatlarını da ilave ettikten sonra suyunu sürdüğümüz pirinçleri de üstlerine ilave ediyoruz.
  5. Bu aşamadan sonra karıştırma işlemi yapmıyoruz. Pirincin üzerine üslerini biraz geçecek şekilde sıcak suyumuzu ekleyip kısık ateşte ağzını kapatarak pişmeye bırakıyoruz.
  6. Piştikten sonra ilk sıcaklığı geçtikten sonra uygun bir tabağa ters çeviriyoruz. Afiyet olsun.
Etli Garnitürlü Ters Pilav Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,301Mesajlar
29,565Kullanıcılar
Üst Alt