Etli Güveç Tanımı İçin Gereçler
- Yarım kilo kuzu kuşbaşı
- Kuyruk yağ
- 2/3 adet patlıcan
- 2/3 adet patates
- 1 kuru soğan
- 4 adet yeşil biber
- 5/6 diş sarımsak
- 2 adet domates birisi altına birisi üstüne
- Tuz
- 2 yemek kaşığı salça
- Göz kararı su üzerini geçmeyecek biçimde
Etli Güveç Tanımı Yapılışı
- Materyallerin hepsi küçük küçük doğranır.
- Sırasıyla güvece yerleştirilir birinci kuyruk yağ et kuru soğan ve başka materyaller konulur.
- En üste et ve domates koyulur tekrar salçalı su tuz yapılarak üzerine dökülür.
- Kaynayınca altı kısılarak kısık ateşte pişirilir. Afiyet olsun ????.