Etli Güveç Tanımı İçin Gereçler
- 500 gram kuşbaşı et
- 2 adet patates
- 4 adet yeşil biber
- 2 adet kapya biber
- 2 adet patlıcan
- 1 yemek kaşığı salça
- Kızartmak için sıvı yağ
- Tuz
- Pulbiber
- Karabiber
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Etli Güveç Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak kuşbaşı etimizi tavaya alıyoruz suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Etimiz pişerken başka zerzevatları hazırlıyoruz.
- Patates, patlıcan ve biberleri çok küçük olmayacak halde doğruyoruz.
- Sebzelerimizi tek tek kızartıp kenara alıyoruz.
- Suyunu çeken etimiz pişmiş ise onuda kızartıyoruz.
- Daha sonra derin bir kaba bütün gereçleri katıyoruz.
- Üzerine tuzunu ve baharatlarını döküyoruz.
- Başka bir kapta bir su bardağı suyun içinde bir yemek kaşığı salçayı eritiyoruz.
- Hazırladığımız sosuda etli sebzelerin üzerine döküyoruz.
- Bütün materyalleri bir hoş karıştırıp güveç kaplarına paylaştırıyoruz.
- Son olarak üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştiriyoruz.
- Güveçleri fırın tepsisine alıp tepsiye yarıya gelecek kadar su döküyoruz.
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.