Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Etli Güveç

Etli Güveç
0
27

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
etli-guvec.jpg

Etli Güveç Tanımı İçin Gereçler

  • 500 gram kuşbaşı et
  • 2 adet patates
  • 4 adet yeşil biber
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet patlıcan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Kızartmak için sıvı yağ
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Karabiber
Üzeri İçin
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Etli Güveç Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci olarak kuşbaşı etimizi tavaya alıyoruz suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  2. Etimiz pişerken başka zerzevatları hazırlıyoruz.
  3. Patates, patlıcan ve biberleri çok küçük olmayacak halde doğruyoruz.
  4. Sebzelerimizi tek tek kızartıp kenara alıyoruz.
  5. Suyunu çeken etimiz pişmiş ise onuda kızartıyoruz.
  6. Daha sonra derin bir kaba bütün gereçleri katıyoruz.
  7. Üzerine tuzunu ve baharatlarını döküyoruz.
  8. Başka bir kapta bir su bardağı suyun içinde bir yemek kaşığı salçayı eritiyoruz.
  9. Hazırladığımız sosuda etli sebzelerin üzerine döküyoruz.
  10. Bütün materyalleri bir hoş karıştırıp güveç kaplarına paylaştırıyoruz.
  11. Son olarak üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştiriyoruz.
  12. Güveçleri fırın tepsisine alıp tepsiye yarıya gelecek kadar su döküyoruz.
  13. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Not: Ben yanına pilav ve cacık ile servis ettim çokta hoş oldu. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????.
 
858,475Konular
981,260Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt