Etli Yemekler
Hafif Et Yemekleri
ETLİ YAZ TURLUSU
Etli Yaz Turlusu Malzemeler:
200 gr kuşbaşı kuzu eti
1 adet patlıcan
1 adet havuc
1 adet kabak
3 adet domates
1 adet soğan
1 adet patates
56 adet mantar
200 gr taze fasulye
1 yemek kaşığı tereyağı
4 su bardağı su
Tuz, Karabiber
Etli Yaz Turlusu Yapılışı
İnce ince doğradığınız soğanları bir tencerede tereyağı ile kavurun
Soğanlar pembeleşince kuşbaşı etleri ekleyip, renkleri değişene kadar karıştırarak kavurun
Alaca soyulmuş ve kuşbaşı doğranmış patlıcan, havuc ve kabağı, temizlenmiş ve doğranmış fasulye ile mantarları ilave edin
Kup kup doğranmış domatesleri ekleyin
Damak tadınıza gore tuz ve karabiberi ekleyin
4 bardak su ekleyin
Etler iyice pişinceye kadar yuksek ateşte pişirin
Ocaktan alınca yarım saat dinlendirin ve servis edin
PATATESLİ CITIR KOFTE
Patatesli Cıtır Kofte İcin Malzemeler:
500 gr kıyma,
3 orta boy patates,
1 adet yumurta,
1 orta boy kuru soğan,
1 dilim mısır ekmeği,
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık,
1 diş sarımsak,
¼ demet taze maydanoz,
¼ demet taze nane,
¼ demet taze kekik,
¼ tatlı kaşığı karabiber,
1 tatlı kaşığı tuz,
5 yemek kaşığı zeytinyağı
Patatesli Cıtır Kofte Yapılışı:
Patatesleri rendeleyip 2 yemek kaşığı zeytinyağıyla birkac dakika pişirin
Fıstığı bir yemek kaşığı zeytinyağıyla hafif pembeleşinceye kadar kavurun
Kıymaya kavrulmuş fıstık, patates, yumurta, ufalanmış mısır ekmeği, ince doğranmış maydanoz, nane, kekik ve tuzu ilave edin
Yoğurarak kofte hamuru yapın, hazırladığınız kofte hamurundan bir yemek kaşığı alarak kofteleri elinizle şekillendirin, yapışmaz bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve bir diş sarımsak ile kofteleri ters yuz ederek pişirin
FIRIN POŞETİNDE BİFTEK
Fırın Poşetinde Biftek İcin Malzemeler:
1 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
10 adet mantar
300 gr dana biftek
Tuz, Karabiber
isteğe gore kekik ve kırmızı pul biber
Fırın Poşetinde Biftek Yapılışı:
Bifteğinizi parmak kalınlığında doğrayın
Soğanın ve sarımsakların kabuğunu soyup 23 parcaya bolun Mantarları boyuna 2 parcaya bolun
Tum malzemeyi baharatlarını da ekleyerek fırın poşetine alın Fırın poşetini tepsiye yerleştirin, poşetin ağzını kapatıp bıcak yardımıyla uzerinde 23 delik acın
Etleri 200 derece onceden ısıtılmış fırında 50 dakika kadar pişirin
Yeşillikler ile servis yapın
Afiyet Olsun
ETLİ NOHUT YEMEĞİ
Etli Nohut Yemeği İcin Malzemeler:
300 gr kuşbaşı dana eti
1 adet soğan
1 diş sarmısak
1 yemek kaşığı salca
1,5 su bardağı nohut
Tuz, karabiber, pulbiber, sıvıyağ
Etli Nohut Yemeği Yapılışı:
Nohutları bir gece onceden ıslatıp ertesi gun hafif diri kalacak şekilde haşlayın Ben nohutu boyle haşlayıp buzluğa kaldırıyorum ki sonra ihtiyacım olunca hazır olsun
Etleri yıkayıp yumuşayana kadar haşlayın Haşlama suyuna bir iki dal defne eklerseniz daha aromalı ve leziz bir etiniz olur
Bir tencereye sıvıyağ dokup soğan ve sarmısağı kucuk doğrayıp kavurun Uzerine salcayı ilave edin Bir kac dakika sonra haşlanmış etleri de ekleyin ve etlerle kavurmaya devam edin 2 su bardağı kadar suyu da ilave edin Su kaynamaya başlayınca nohutları sonra tuz ve baharatları ekleyin Nohutlar biraz daha yumuşayınca ocağın altını kapatın
Afiyet olsun
Hafif Et Yemekleri
ETLİ YAZ TURLUSU
Etli Yaz Turlusu Malzemeler:
200 gr kuşbaşı kuzu eti
1 adet patlıcan
1 adet havuc
1 adet kabak
3 adet domates
1 adet soğan
1 adet patates
56 adet mantar
200 gr taze fasulye
1 yemek kaşığı tereyağı
4 su bardağı su
Tuz, Karabiber
Etli Yaz Turlusu Yapılışı
İnce ince doğradığınız soğanları bir tencerede tereyağı ile kavurun
Soğanlar pembeleşince kuşbaşı etleri ekleyip, renkleri değişene kadar karıştırarak kavurun
Alaca soyulmuş ve kuşbaşı doğranmış patlıcan, havuc ve kabağı, temizlenmiş ve doğranmış fasulye ile mantarları ilave edin
Kup kup doğranmış domatesleri ekleyin
Damak tadınıza gore tuz ve karabiberi ekleyin
4 bardak su ekleyin
Etler iyice pişinceye kadar yuksek ateşte pişirin
Ocaktan alınca yarım saat dinlendirin ve servis edin
PATATESLİ CITIR KOFTE
Patatesli Cıtır Kofte İcin Malzemeler:
500 gr kıyma,
3 orta boy patates,
1 adet yumurta,
1 orta boy kuru soğan,
1 dilim mısır ekmeği,
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık,
1 diş sarımsak,
¼ demet taze maydanoz,
¼ demet taze nane,
¼ demet taze kekik,
¼ tatlı kaşığı karabiber,
1 tatlı kaşığı tuz,
5 yemek kaşığı zeytinyağı
Patatesli Cıtır Kofte Yapılışı:
Patatesleri rendeleyip 2 yemek kaşığı zeytinyağıyla birkac dakika pişirin
Fıstığı bir yemek kaşığı zeytinyağıyla hafif pembeleşinceye kadar kavurun
Kıymaya kavrulmuş fıstık, patates, yumurta, ufalanmış mısır ekmeği, ince doğranmış maydanoz, nane, kekik ve tuzu ilave edin
Yoğurarak kofte hamuru yapın, hazırladığınız kofte hamurundan bir yemek kaşığı alarak kofteleri elinizle şekillendirin, yapışmaz bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve bir diş sarımsak ile kofteleri ters yuz ederek pişirin
FIRIN POŞETİNDE BİFTEK
Fırın Poşetinde Biftek İcin Malzemeler:
1 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
10 adet mantar
300 gr dana biftek
Tuz, Karabiber
isteğe gore kekik ve kırmızı pul biber
Fırın Poşetinde Biftek Yapılışı:
Bifteğinizi parmak kalınlığında doğrayın
Soğanın ve sarımsakların kabuğunu soyup 23 parcaya bolun Mantarları boyuna 2 parcaya bolun
Tum malzemeyi baharatlarını da ekleyerek fırın poşetine alın Fırın poşetini tepsiye yerleştirin, poşetin ağzını kapatıp bıcak yardımıyla uzerinde 23 delik acın
Etleri 200 derece onceden ısıtılmış fırında 50 dakika kadar pişirin
Yeşillikler ile servis yapın
Afiyet Olsun
ETLİ NOHUT YEMEĞİ
Etli Nohut Yemeği İcin Malzemeler:
300 gr kuşbaşı dana eti
1 adet soğan
1 diş sarmısak
1 yemek kaşığı salca
1,5 su bardağı nohut
Tuz, karabiber, pulbiber, sıvıyağ
Etli Nohut Yemeği Yapılışı:
Nohutları bir gece onceden ıslatıp ertesi gun hafif diri kalacak şekilde haşlayın Ben nohutu boyle haşlayıp buzluğa kaldırıyorum ki sonra ihtiyacım olunca hazır olsun
Etleri yıkayıp yumuşayana kadar haşlayın Haşlama suyuna bir iki dal defne eklerseniz daha aromalı ve leziz bir etiniz olur
Bir tencereye sıvıyağ dokup soğan ve sarmısağı kucuk doğrayıp kavurun Uzerine salcayı ilave edin Bir kac dakika sonra haşlanmış etleri de ekleyin ve etlerle kavurmaya devam edin 2 su bardağı kadar suyu da ilave edin Su kaynamaya başlayınca nohutları sonra tuz ve baharatları ekleyin Nohutlar biraz daha yumuşayınca ocağın altını kapatın
Afiyet olsun