Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Etli Havuçlu Pirinç Pilavı (Harika Bir Lezzet)

Etli Havuçlu Pirinç Pilavı (Harika Bir Lezzet)

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
etli-havuclu-pirinc-pilavi-harika-bir-lezzet.jpg

Etli Havuçlu Pirinç Pilavı (Harika Bir Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane orta boy havuç
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 400 gram kuşbaşı et
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • 2.5 su bardağı su (1.5 bardağı et suyu olacak)

Etli Havuçlu Pirinç Pilavı (Harika Bir Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle etimizi bir buçuk su bardağı suda yumuşayana kadar haşlayalım. Ben dana kuşbaşı kullandım.
  2. Sonra küçük küçük doğradığımız havuç ve kuru soğanı rengi dönene kadar kavuralım.
  3. Pişmiş etin bir buçuk su bardağı suyunu ayıralım.
  4. Etini, salçasını, karabiber,göz kararı tuzunu ekleyip biraz daha kavuralım.
  5. En son bir bardak pirincini ekleyip biraz daha kavurup, 1 su bardağı normal su ve 1.5 su bardağı ayırdığımız etin suyunu ekleyip yüksek ateşte kaynatalım.
  6. Kaynayınca altını en kısık ateşe getirelim. Pilavımız pişince 15 dk kadar dinlendirip, turşu ve salatayla afiyetle yiyin.
Etli Havuçlu Pirinç Pilavı (Harika Bir Lezzet) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,690Mesajlar
33,051Kullanıcılar
TahirGunduzSon üye
Üst Alt