Etli Hingel Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için:
- 500 gram un
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 250 gram kıyma, dana
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
- Tuz ve karabiber
- Toz kırmızı biber
- 350 gram yoğurt
- 3 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı kırmızı toz biber
Etli Hingel Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamuru tüm materyallerle yoğuralım.
- Sonra açıp çay bardağı ağızı ile yuvarlaklar elde edelim.
- İç harçi için: kıymayı, rendelenmiş soğanı, doğramış maydanozu ve tüm baharatları karıştıralım.
- Yuvarlak çemberleri içine kıyma harcından ek edip, sağlı sollu hamuru kapatalım.
- Tuzlu suyu derin bir tencerede kaynatalım.
- Kaymayan suya hingelleri ek edelim ve 10-12 dakka kadar haşlayalım.
- Süzerek bir servis tabağına alalım.
- Üzeri için sarımsaklı yoğurdu hazır edelim.
- Ezilmiş sarımsağı yoğurta ek edip tuz ekleyelim.
- Küçük bir tavada, tereyağını eritelim ve kırmızı pul biber ekleyelim.
- Servis tabağına hingelleri koyup, üzerine sarımsaklı yoğurtu ekleyip, ve en son olarak eritilmiş tereyağını koyup servis edelim. Afiyet olsun….