Etli İcli Kofte Nasıl Yapılır
Resimli Etli İcli Kofte Tarifi
imagesetliiclikoftetarifi5ad3e6dcc7b39
Malzemeler :
Dışı İcin:
1 2 kg yağsız iki kere cekilmiş kıyma
12 kg kuru soğan
1 demet maydanoz
3 yemek kaşığı yağ
Tuzkarabiber
Hazırlanışı:
İcinin hazırlanması:
Kup şeklinde doğranmış soğanlar yağ ile hafif sarartılır, kıyma ve tuz ilave edilerek iyice kavrulur Ateşten alınır, kıyılmış maydanoz ve karabiber ilave edilir, soğumaya bırakılır
Dışının hazırlanması: Orta bulgur, tuz su ilavesi ile iyice yoğrulur (3040') Hamur macun kıvamına gelince yumurta buyukluğunde parcalara ayrılır İcleri incecik oyulur, oyulan kısım hazırlanan icle doldurularak kapatılır
isteğe gore; hazırlanan kofteler tuzlu suda haşlanarak veya bol kızgın yağda kızartılarak servise sıcak olarak hazırlanır
Not: Tuzlu suda haşlanırsa kapak kapatılmazKaynayan suyun uzerine suzgec konur, suzgecin icerisine kofteler yerleştirilerek, kapak kapatılır ve buharda pişirilebilirKızartılarak hazırlanıyorsa, kızaran kofteler kapaklı bir kaba alınıp yumuşaması sağlanır
Resimli Etli İcli Kofte Tarifi
imagesetliiclikoftetarifi5ad3e6dcc7b39
Malzemeler :
Dışı İcin:
1 2 kg yağsız iki kere cekilmiş kıyma
12 kg kuru soğan
1 demet maydanoz
3 yemek kaşığı yağ
Tuzkarabiber
Hazırlanışı:
İcinin hazırlanması:
Kup şeklinde doğranmış soğanlar yağ ile hafif sarartılır, kıyma ve tuz ilave edilerek iyice kavrulur Ateşten alınır, kıyılmış maydanoz ve karabiber ilave edilir, soğumaya bırakılır
Dışının hazırlanması: Orta bulgur, tuz su ilavesi ile iyice yoğrulur (3040') Hamur macun kıvamına gelince yumurta buyukluğunde parcalara ayrılır İcleri incecik oyulur, oyulan kısım hazırlanan icle doldurularak kapatılır
isteğe gore; hazırlanan kofteler tuzlu suda haşlanarak veya bol kızgın yağda kızartılarak servise sıcak olarak hazırlanır
Not: Tuzlu suda haşlanırsa kapak kapatılmazKaynayan suyun uzerine suzgec konur, suzgecin icerisine kofteler yerleştirilerek, kapak kapatılır ve buharda pişirilebilirKızartılarak hazırlanıyorsa, kızaran kofteler kapaklı bir kaba alınıp yumuşaması sağlanır