Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Etli İslim Kebabı (Kızartmadan Fırında)

Etli İslim Kebabı (Kızartmadan Fırında)
0
49

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
etli-islim-kebabikizartmadan-firinda.jpg

Etli İslim Kebabı (Kızartmadan Fırında) Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram dana kuşbaşı(küçük doğranmış)
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 adet soğan(yemeklik doğranmış)
  • 2 diş sarımsak(minik doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
  • 3 adet patlıcan
  • Zeytinyağ(patlıcanların üzerine sürmek için)
Süslemek için:
  • 1 adet domates
  • 1 adet yeşil biber
  • Kürdan
Sosu için:
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağ
  • Tuz
  • Karabiber ve istediğiniz baharatlar

Etli İslim Kebabı (Kızartmadan Fırında) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Patlıcanları yıkayıp,alacalı soyuyoruz. Uzunlamasına kesip, tuzlu suda 20 dk bekletiyoruz.
  2. Etimizi tencereyle ocağa alıyoruz.
  3. Suyunu salıp çekene kadar 4-5 dk pişiriyoruz.
  4. Zeytinyağ,soğan ile sarımsakları ekliyoruz.
  5. 2-3 dakika da böyle kavuruyoruz.
  6. Ardından salça ve baharatları ekleyip iyice karıştırıyoruz.
  7. Sıcak suyu ekliyoruz 1 taşım kaynatıp kısık ateşte etler yumuşayana kadar yaklaşık 1 saat (ete göre değişir). Kontrollü pişiriyoruz.
  8. Patlıcanları tuzlu sudan alıp yıkıyor ve kuruluyoruz.
  9. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
  10. Üzerlerini fırça ile yağlıyoruz ve tuz serpiştiriyoruz.
  11. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında arada kontrol ederek 20-25 dk pişiriyoruz.
  12. Patlıcanları fırından alıyoruz.
  13. 2 parçayı artı şeklinde üst üste koyup,etimizi kaşıkla ortasına alıyoruz ve bohça şeklinde kapatıyoruz.
  14. Üzerine 1 dilim biber ve domates koyup,kürdanı saplıyoruz ve bu işlemi tüm patlıcanlara uyguluyoruz.
  15. Bohçaları bir borcama diziyoruz(ben güveç kullandım).
  16. Sosumuzun malzemelerini ayrı bir kasede karıştırıyoruz ve borcama ekliyoruz.
  17. 180 derecede fırında üzerlerindeki domates ve biberler pişene kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun:).
Etli İslim Kebabı (Kızartmadan Fırında) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Etli İslim Kebabı (Kürdan Kebabı) Tanımı İçin Materyaller 4-5 adet patlıcanSıvı yağ (Patlıcanları kızartmak için) Eti için; 500 gr kuşbaşı et1 adet soğan1-2 diş sarımsak1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı pul biber1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kırmızı toz biber Sosu için; 1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
İslim Kebabı Tanımı İçin Materyaller 1 kg patlıcan2 adet domates2 adet biber1 yemek kaşığı salçaAyçiçek yağı Köfte için : 500 gram kıyma2 adet yumurta1 adet soğanYarım çay bardağı galeta unu1 tutam maydanozPul biberKekikKimyonTuz1 diş sarımsak İslim Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
Etli İslim Kebabı tarifi İslim Kebabı Yapılışı İslim kebabı icin gerekli olan malzemeler 250 gr et 4 kaşık yağ 1 adet soğan 2 adet domates 2 adet patlıcan 4 adet dolmalık biber imagesetliislimkebabinasilyapilir5ad3e7066b36c İslim Kebabı Yapılışı Etin kol, incik, doş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
87
Kurdan Kebabı (İslim Kebabı) Tarifi İcin Malzemeler Patlıcan yemeklerine bayılırım Ozellikle islim kebabı gercekten en sevdiğim yemeklerin başında gelir Ben kofteli değil kuşbaşı etli ve sebzeli yapıyorum daha lezzetli oluyor Misafir geldiğinde de rahatlıkla sunabileceğiniz bir tarif hem lezzeti...
Cevaplar
0
Görüntüleme
67
İslim Kebabı (Kürdan Kebabı) Tanımı İçin Materyaller 4 adet orta uzunluk patlıcan2 adet orta uzunluk domates2 adet orta uzunluk yeşil biber Köftesi için: 500 gram orta yağlı elenmiş1 adet yumurta1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı pul biber1 çay kaşığı kimyon1 çay kaşığı karabiberMaydanoz Sosu için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt