Etli İslim Kebabı (Kızartmadan Fırında) Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram dana kuşbaşı(küçük doğranmış)
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 adet soğan(yemeklik doğranmış)
- 2 diş sarımsak(minik doğranmış)
- 1 yemek kaşığı salça
- 1,5 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Karabiber
- 3 adet patlıcan
- Zeytinyağ(patlıcanların üzerine sürmek için)
- 1 adet domates
- 1 adet yeşil biber
- Kürdan
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağ
- Tuz
- Karabiber ve istediğiniz baharatlar
Etli İslim Kebabı (Kızartmadan Fırında) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patlıcanları yıkayıp,alacalı soyuyoruz. Uzunlamasına kesip, tuzlu suda 20 dk bekletiyoruz.
- Etimizi tencereyle ocağa alıyoruz.
- Suyunu salıp çekene kadar 4-5 dk pişiriyoruz.
- Zeytinyağ,soğan ile sarımsakları ekliyoruz.
- 2-3 dakika da böyle kavuruyoruz.
- Ardından salça ve baharatları ekleyip iyice karıştırıyoruz.
- Sıcak suyu ekliyoruz 1 taşım kaynatıp kısık ateşte etler yumuşayana kadar yaklaşık 1 saat (ete göre değişir). Kontrollü pişiriyoruz.
- Patlıcanları tuzlu sudan alıp yıkıyor ve kuruluyoruz.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
- Üzerlerini fırça ile yağlıyoruz ve tuz serpiştiriyoruz.
- Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında arada kontrol ederek 20-25 dk pişiriyoruz.
- Patlıcanları fırından alıyoruz.
- 2 parçayı artı şeklinde üst üste koyup,etimizi kaşıkla ortasına alıyoruz ve bohça şeklinde kapatıyoruz.
- Üzerine 1 dilim biber ve domates koyup,kürdanı saplıyoruz ve bu işlemi tüm patlıcanlara uyguluyoruz.
- Bohçaları bir borcama diziyoruz(ben güveç kullandım).
- Sosumuzun malzemelerini ayrı bir kasede karıştırıyoruz ve borcama ekliyoruz.
- 180 derecede fırında üzerlerindeki domates ve biberler pişene kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.