Etli Kabak Dolması Tarifi
Etli Kabak Dolması yapılışı
Etli Kabak Dolma nasıl yapılır
Etli Kabak Dolması Tarifi Resimli
imagesetlikabakdolmasitarifiresimli5ad4412e68d7c
Malzemeler:
10 adet kabak (kıbrısgirityayla kabağı)
ic malzeme:
1 cay bardağı pirinc
2 adet iri kuru soğan
yarım demet maydanoz
2 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
yarım cay bardağı sızma zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates veya biber salcası
150200gr kıyma
Hazırlanması:
Pirincleri yıkayın Kuru soğanları yemeklik doğrayın Maydanozları doğrayın Tum ic malzemeyi karıştırıp hepsini iyice birbirine yedirin
İc malzeme kenarda beklerken kabakları yıkayıp uzerlerini cizin (biz limon kabuğu soyma aletini kullandık, o yoksa catal kullanabilir veya alacalı soyabilirsiniz) Kabakların tepelerini şapka şeklinde kesip kenara alın Bir cay kaşığı yardımıyla kabakların iclerini oyun Oyduğunuz kabakların iclerine tuz serpin
Hazırladığınız ici, uzerlerinde yarım santimlik boşluk kalacak şekilde (bir domates dilimi sığmalı) kabaklara doldurun
Uzerlerine birer dilim domates koyup ayırdığınız kabak tepelerini (şapkaları) uzerlerine kapatın ve boşluk kalmayacak şekilde tencereye dizin
Yarım yemek kaşığı salcayı biraz kaynamış suda ezip tencereye ekleyin Tencerenin tabanından 2 patmak yuksekliğe cıkacak kadar kaynamış su ilave edip kısık ateşte yarım saat pişirin
Etli Kabak Dolması yapılışı
Etli Kabak Dolma nasıl yapılır
Etli Kabak Dolması Tarifi Resimli
imagesetlikabakdolmasitarifiresimli5ad4412e68d7c
Malzemeler:
10 adet kabak (kıbrısgirityayla kabağı)
ic malzeme:
1 cay bardağı pirinc
2 adet iri kuru soğan
yarım demet maydanoz
2 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
yarım cay bardağı sızma zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates veya biber salcası
150200gr kıyma
Hazırlanması:
Pirincleri yıkayın Kuru soğanları yemeklik doğrayın Maydanozları doğrayın Tum ic malzemeyi karıştırıp hepsini iyice birbirine yedirin
İc malzeme kenarda beklerken kabakları yıkayıp uzerlerini cizin (biz limon kabuğu soyma aletini kullandık, o yoksa catal kullanabilir veya alacalı soyabilirsiniz) Kabakların tepelerini şapka şeklinde kesip kenara alın Bir cay kaşığı yardımıyla kabakların iclerini oyun Oyduğunuz kabakların iclerine tuz serpin
Hazırladığınız ici, uzerlerinde yarım santimlik boşluk kalacak şekilde (bir domates dilimi sığmalı) kabaklara doldurun
Uzerlerine birer dilim domates koyup ayırdığınız kabak tepelerini (şapkaları) uzerlerine kapatın ve boşluk kalmayacak şekilde tencereye dizin
Yarım yemek kaşığı salcayı biraz kaynamış suda ezip tencereye ekleyin Tencerenin tabanından 2 patmak yuksekliğe cıkacak kadar kaynamış su ilave edip kısık ateşte yarım saat pişirin