Etli Kabak Dolması Tanımı İçin Gereçler
- 10 adet kabak
- 300 gram kıyma
- 1 su bardağından 2 parmak eksik bulgur
- 1 orta soğan
- Yarım demet taze maydanoz
- 1 buçuk yemek kaşığı biber domates salçası karışık
- Yarım demet maydanoz
- 4 yemek kaşığı domates sosu
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 diş sarımsak
- Karabiber
- Kimyon
- Yenibahar
- Tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı domates sosu
- Kaynar su
- Tuz
Etli Kabak Dolması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Keyifli akşamlar bugün çok lezzetli bir kabak dolması yaptım kusursuz olmuş geçelim yapılışına kabaklar soyun içlerini oyacakla oyun ikiye kesin iv harcı için soğanı maydanozu robotta doğrayın.
- Bulguru yıkayın suyunu süzün öbür malzemeleride ekleyin yoğurun.
- Daha sonra kabakları doldurun boş bir tencereye sos için yağı salçayı domates sosu koyun biraz kavurun kabakları dizin tuzunu atın kaynar suyu kabakların yarıya kadar koyun fazla koymayın.
- Kabaklarda pişerken sulanıyor benim iç harcı arttı sarmada sardım üstüne koydum pisti kaynayan kabak dolmasının orta ateşte pişirin çatalla denetim edip altı içine kapatın afiyet olsun????????.