Etli Kabak Dolması Tanımı İçin Gereçler
- 10 adet kabak
- 300 gram kıyma
- 1 su bardağından 2 parmak eksik bulgur
- 1 orta soğan
- Yarım demet taze maydanoz
- 1 buçuk yemek kaşığı biber domates salçası karışık
- Yarım demet maydanoz
- 4 yemek kaşığı domates sosu
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 diş sarımsak
- Karabiber
- Kimyon
- Yenibahar
- Tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı domates sosu
- Kaynar su
- Tuz
Etli Kabak Dolması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Keyifli akşamlar bugün çok lezzetli bir kabak dolması yaptım kusursuz olmuş geçelim yapılışına kabaklar soyun içlerini oyacakla oyun ikiye kesin iv harcı için soğanı maydanozu robotta doğrayın.
- Bulguru yıkayın suyunu süzün öbür malzemeleride ekleyin yoğurun.
- Daha sonra kabakları doldurun boş bir tencereye sos için yağı salçayı domates sosu koyun biraz kavurun kabakları dizin tuzunu atın kaynar suyu kabakların yarıya kadar koyun fazla koymayın.
- Kabaklarda pişerken sulanıyor benim iç harcı arttı sarmada sardım üstüne koydum pisti kaynayan kabak dolmasının orta ateşte pişirin çatalla denetim edip altı içine kapatın afiyet olsun????????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.