Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Etli Karalahana Sarması

Etli Karalahana Sarması
0
38

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71

Etli Karalahana Sarması Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 bağ karalahana
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 adet soğan
  • 150 gram kuşbaşı et
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • Tuz, pulbiber, nane, karabiber
  • İç yağ
  • Su

Etli Karalahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Lahanaları suda 3-4 dakika haşlayalım.
  2. Kalın damarları varsa bıçakla ayıklayalım.
  3. Tencerenin tabanına iç yağ doğrayalım.
  4. Karalahanadan ayıkladığımız saplarıda koyalım.
  5. İç harcı için: pirinçi kaba koyalım üzerine ince doğranmış soğanı, ve minicik doğranmış etleri ekleyelim.
  6. Tuz pulbiber nane karabiber ve biraz sıvı yağ ekleyip karıştıralım.
  7. Haşlanan yaprakları tek tek sarıp dizelim.
  8. Üzerinede biraz tuz tereyağ modülleri ve sıvı yağ koyup üzerini biraz geçecek kadar su ekleyelim.
  9. Kısık ateşte pişirelim.
Etli Karalahana Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
982,249Mesajlar
30,154Kullanıcılar
fvhsfbSon üye
Üst Alt