Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Etli Keşkek (Mısırdan)

Etli Keşkek (Mısırdan)
0
58

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90

Etli Keşkek (Mısırdan) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı kırık mısır
  • 1 su bardağı ıslanmış nohut
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Az kavurma yada tavuk eti (isteğe bağlı)
  • 11 su bardağı su
Sosu için;
  • 1 adet soğan
  • 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası

Etli Keşkek (Mısırdan) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Mısır ve nohutu sudan alıp düdüklü tencereye alıyoruz ,benim pişmiş az kavurma vardı onu attım ,birde tuzunu ekliyoruz .
  2. Üstüne suyumuzu ek edip kapağını kapatıyoruz.
  3. Kaynamaya başlayınca düdüklümüz 30 dakika tutuyoruz.
  4. Pişen keşkeğimizin üstüne sosunu yapıyoruz.
  5. Ayrı bir tavada yağ ve soğanı kavuruyoruz.
  6. Üstüne salçaları da ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
  7. Yemeğimizin içine döküp salçamızı karıştıralım.
  8. Servis tabağına alalım. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????????.
Etli Keşkek (Mısırdan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,298Mesajlar
29,564Kullanıcılar
fg gvSon üye
Üst Alt