
Etli Kömbe Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram kıyma
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı salça
- 3 orta boy soğan
- 1.5 su bardağı Ankara glutensiz halk ekmek un
- 1 bardak kepekli glutensiz tam tarım un
- 1 bardak civarı normal tam tarım karabuğday glutensiz un
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım paket Dr oetker kuru maya
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- İsteğe göre susam çörek otu
Etli Kömbe Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanı halka doğrayın ve salça, tuz ,karabiber, kıymayı ekleyip iç harcını hazırlayın.
- Hamuru ılık suyla yoğurup bir saat kadar mayalansın ve dinlensin.
- Hamurunuz çok önemli sizin önceden belirlediğiniz bir hamur varsa uygulayabilirsiniz herkezin ayarı farklı oluyor siz kendinize görede yapabilirsiniz ama bu kıvamda çok lezzetli oluyor.
- Hamurunuzu tepsi büyüklüğünde açıp 3 kat alta 3 kat üste araya harcınızı araya döşeyin.
- İçini istediğiniz oranda yağlayabilirsiniz. Çok yoğun yapmayın her kata 1 yemek kaşığı yeter.
- Üzerine yoğurtla karıştırdığınız harcı sürün.
- İstediğiniz şekilde kesin.
- Kontrollü bir şekilde 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Etli Kömbe Tarifi Fotoğraflı Yapılışı