Etli Kuru Dolma Tanımı İçin Gereçler
- 20 adet kuru patlıcan
- 20 adet kuru dolmalik antep biberi
- 1 büyük uzunluk soğan
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 4 diş sarımsak
- 200 gram çok minik doğranmış et
- 2 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
- 2.5 su bardağı dolmalık pirinç
- 5 su bardağı su
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kuru fesleğen
- 1.5 çay kaşığı limon tuzu
- 1 yemek kaşığı kuru mor reyhan (Önemli ürün)
Etli Kuru Dolma Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak kuruları kaynamış suyun içerisine atalım ve yaklaşık 10 dakika kadar yumuşayana kadar haşlayalım.
- İç harcı için soğanı doğrayalım ve bol yağ ile kavuralım.
- Üzerine sarımsak ve minicik doğradığınız etleri ekleyelim 5 dakikada bu formda kızartalım.
- Akabinde salçayı da ekleyelim ve daha sonra yıkadığımız pirinci de ekleyelim.
- Suyu koyup baharatları atalım ve kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekmesini bekleyelim.
- Suyunu çeken iç harcı dinlenmeye bırakalım.
- Kurularımızıda süzdükten sonra içlerini dolduralım.
- Ağzına kadar doldurmamanız gerekiyor aslında pirinç şişecektir.
- Tencereye dizelim ve üzerine geçecek formda su koyalım kırık ateşte yarım saat kadar pişirelim.
- Akabinde denetim edin pişmişse ocaktan alın. Bu dolma dinlenince güzelleşiyor. ????. Afiyet olsun????.