Etli Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı kuru fasulye
- 200 gram dana eti
- 1 diş sarımsak
- 1 orta boy soğan
- 1 kırmızı kapya biber
- 1 yeşil biber
- 1.5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber,tuz
- 1 çay kaşığı şeker(ette kuyruk yağı olduğu için ayrıdan sıvı yağ kullanmadım)
Etli Kuru Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Akşamdan 2su bardağı fasulyeyi ıslatalım.
- Sabah fasulyeyi ocağa alıp yarım çay kaşığı kadar kimyon atalım 5 -10 dk kadar haşlayalım. (normalde haşlamadan yapıyorum fasulyeden fasulyeye fark ediyor).
- Düdüklü tencereye kuyruk yağını doğrayıp eritelim.
- Daha sonra kuşbaşı doğranmış etlerimizi koyup biraz kavuralım.
- Üzerine sarımsak,soğan,şeker ve biberleri de yemeklik doğrayıp kavurmaya devam edelim.
- Salçayı ekleyip karıştıralım ve fasulyesini ekleyelim 2 -3 dk kadar kavurup suyunu tuzunu pul biberini ekleyip düdüklümüzün kapağını kapatalım.
- Kaynayınca düdüğünü indirip altını kısalım ve pişmeye bırakalım. (ben 1saat pişirdim).