Etli Kuru Fasulye Tanımı İçin Gereçler
- 1 kase geceden ıslanmış kurufasulye
- 2 adet orta uzunluk kuru soğan
- Yettiği kadar kırmızı et
- Kuyruk yağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1.5 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Göz kararı su
Etli Kuru Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak kuyruk ve etlerimizi doğrayalım .
- Tencereye kuyruk yağımızı alalım ,eriyene kadar güzelce kavuralım .
- Kavrulduktan sonra üzerine kuşbaşı doğradığımız kırmızı etlerimizi ek edelim.
- Kapağı kapalı bir formda sulanıp hafif suyunu çekinceye kadar etlerimizi kavuralım.
- Daha sonra içerisine küp doğradığımız kuru soğanlarımızı ek edelim .
- Kuru soğanlarımızın üzerine salçamızı koyalım ,biraz kavurduktan sonra üzerine ısladığımız kuru fasülyelerimizi ek edip bir 2 dakika kavuralım.
- Kavurduktan sonra üzerine suyumuzu ek edelim.
- Su üzerine geçecek biçimde olması kâfi olacak.
- Tuzunuzu atıp isteye nazaran baharat de ekleyebilirsiniz .
- Düdüklü tenceremizin kapağını kapatalım kaynamaya başladıktan sonra 25 -30 dakika ortası denetimli bir formda pişirelim.
- Düdüklü tenceremizin pişme müddetini ve fasulyenin tazeliğine nazaran değişebilir denetimli bir halde pişirirseniz daha âlâ olur afiyet olsun????????.