
Etli Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
- 10 su bardağı et suyu
- 3 çorba kasesi haşlanmış fasulye
- 500 gram dana kuşbaşı
- 2 tane kuru soğan
- 3 çorba kaşığı domates salçası
- Sıvı yağ
- Tuz
Etli Kuru Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yemeğimizi pişireceğimiz tencerede doğradığımız soğanları kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Ardından, salçamızıda katıp onuda soğanla beraber karıştırıp, fasulyesini daha sonrada önceden haşladığımız dana kuşbaşını tencereye ekliyoruz.
- Tenceredeki malzemeleri beş dakika kavurduktan sonra et suyunuda yavaşça karıştırarak ekliyoruz.
- Tuzunuda ektikten sonra karıştırıp kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
Not: Ben fasulye ve eti yemeğe katmadan haşlıyorum yani fasulyeyi akşamdan suya koyup bekletiyorum pişireceğim zaman 10 dakika haşlıyorum ve etide yemeği yapmadan 20 dakika haşlıyorum çünkü benim kurbanlık etim hemen pişmiyor. Ama dilerseniz siz haşlamadanda koya bilirsiniz o sizin tercihiniz saygı duyarım. Sormak istediğiniz birşey olursa yoruma beklerim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun efendim. ????.
Etli Kuru Fasulye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı