teknolojiuzmani
FD Üye
Etli Kuru Fasulye Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı fasulye
- 250 gram et
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet orta uzunluk kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 adet kuru kırmızı biber
Etli Kuru Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle fasulyemizi tencereye alıp, 10 dakika haşlıyoruz. Sonrasında haşlanmış fasulyeyi süzüp, soğuk suyla yıkıyoruz.
- Düdüklümüze yağı ve etimizi alıp, kavuruyoruz.
- Soğanlarımızı da küp küp doğrayıp üzerine ekliyoruz.
- Soğanla birlikte etler kavrulduktan sonra salça ve baharatları ekleyip 1 dakika kadar da o denli kavurduktan sonra fasulyemizi ekleyin.
- Üzerine de 2 su bardağı su koyup düdüklümüzü kapatıp, pişiriyoruz ve afiyetle yiyebilirsiniz içine kimyon olduğu için şişkinlik yapmıyor.
Etli Kuru Fasulye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı