Etli Kuru Fasulye Tanımı İçin Malzemeler
- İsteğiniz ölçüde et
- Yaklaşık 2 su bardağı kuru fasulye
- 1 yemek kaşığı salça
- Göz kararı baharatlar ( karabiber, tatlı biber ve pul biber)
- Tuz
- 1 tane soğan
- 1 adet kapya biber
- 2 yemek kaşığı tereyağ
Etli Kuru Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kuru fasulyelerimizi haşlıyoruz ,tencereye ne kadar fasulye koyacağımı. ben göz kararı her vakit yaparım.Biraz yumuşunca suyunu döküyorum.
- Sonrasında etimi doğruyorum ve onu da öteki tencereye koyup rengini alana kadar haşlıyorum. ( yağsız).
- Etler kahve rengini aldıktan sonra yani yumuşadıktan sonra soğanımı ekliyorum.
- Soğanlarda ve kapya biberler yumuşayınca salçamı ,baharatlarımı ve tuzumu ekliyorum.
- Biraz daha karıştırdıktan sonra fasulyelerimi koyuyorum ve tekrar karıştırıyorum.
- Sonunda ise suyumu ekliyorum 30 dakika daha pişmesini bekliyorum.Afiyet olsun. .