teknolojiuzmani
FD Üye
Etli Kuru Fasulye Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım kilo dana kuşbaşı
- 2 su bardağı kuru fasulye
- 1 tane kuru soğan
- 1 tane yeşil biber
- 1 tane kapya biber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- Yeteri kadar sıcak su
- Tuz
Etli Kuru Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kuru fasulyeyi akşamda yahut sabahtan soğuk suda ıslıyoruz.
- Kuşbaşı doğranmış eti yıkadık tan sonra düdüklü tencerede 10 dk haşlıyoruz.
- Ardından tencereye zeytinyağını ek edip yemeklik doğranmış soğanı ekleyip kavuruyoruz.
- Ardından salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Toz biber ekleyip karıştıralım. Süzdüğümüz eti ek edip karıştıralım.
- Islatılmış kuru fasulye yıkayıp ekliyoruz.
- Karıştırıp suyunu ve tuzunu ayarlayalım.
- İri iri doğranmış biberleri ekleyip düdüklü tencerenin kapağını kapatıp 15 dk pişiriyoruz.