Etli Kurufasulye Tanımı Yemeklerin Şahı İçin Gereçler
Not; benim ölçüm avuç içi
- Kuşbaşı doğranmış et (1 avuç kadar)
- 10 avuç haşlanmış fasulye
- 1 adet orta uzunluk soğan
- Zeytinyağı
- 1,5 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı domates püresi yahut konservesi
- Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı toz biber
- Ölçüsü size kalmış ancak bence kuru fasulye acı olmalı
- Su Not; ben kemik haşladım. haşladığım kemiğin etini ve biraz da suyunu kullandım.
Etli Kurufasulye Tanımı Yemeklerin Şahı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Şayet kemik haşlamayacak iseniz eti suyunu salıp çekene kadar kavurun.
- Sonra zeytinyağı ve akabinde soğanı doğrayıp ek edin.
- Soğan pişince salçayı ve domatesi katıp bir iki tıp kavurun.
- Baharatları ve suyu da katıp kaynamaya bırakın.
- Kaynayınca evvelce haşlanmış olan fasulyeleri ek edip pişmeye bırakın.
- Yemeğin suyu ve fasulyeler özleşene dek 10, 15 dakika pişirin. Pişince yemek yemeğe hazır. Afiyet olsun. ????????