iltasyazilim
FD Üye
Etli Kurufasulye Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı kuru fasulye
*300400 gram kadar kuşbaşı doğranmış dana eti
*1 adet soğan
*2 diş sarımsak
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*45 yemek kaşığı kadar zeytinyağ
*1 yemek kaşığı tereyağ
*1 adet defne yaprağı
*Tuz, karabiber
*Sıcak su
Etli Kurufasulye Tarifi Yapılışı Kuru fasulyeyi bir gece önceden ıslatıp, pişmişe yakın haşlayıp, suyunu süzüyoruz (bu şekilde haşlayıp, derin dondurucuda saklayarak, istediğiniz zaman kullanabilirsiniz) haşlarken üzerinde biriken köpükleri de alıyoruz Etleri, zeytinyağda önce yüksek ateşte, sonra da kısık ateşte, suyunu çeken kadar pişiriyoruz, pişmediyse çok az sıcak su ekleyebilirsiniz Tereyağ, yemeklik doğradığımız soğan, küçük küçük doğradığımız sarımsak, domates ve biber salçasını da ekleyip 23 dakika kavuruyoruz Haşladığımız fasulyeleri ve fasulyeleri 23 parmak geçecek kadar sıcak suyu, defne yaprağı, tuz ve karabiberi de ilave edip kısık ateşte fasulyeler yumuşayana kadar pişiriyoruz Piştikten sonra arzu ederseniz, güvece alıp, 180 derece fırında 10 dakika kadar tutarsanız, daha da lezzetli oluyor Yanında, pilav, *soğan ve turşu da, kuru fasulyenin olmazsa olmazı Afiyet olsun
*2 su bardağı kuru fasulye
*300400 gram kadar kuşbaşı doğranmış dana eti
*1 adet soğan
*2 diş sarımsak
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*45 yemek kaşığı kadar zeytinyağ
*1 yemek kaşığı tereyağ
*1 adet defne yaprağı
*Tuz, karabiber
*Sıcak su
Etli Kurufasulye Tarifi Yapılışı Kuru fasulyeyi bir gece önceden ıslatıp, pişmişe yakın haşlayıp, suyunu süzüyoruz (bu şekilde haşlayıp, derin dondurucuda saklayarak, istediğiniz zaman kullanabilirsiniz) haşlarken üzerinde biriken köpükleri de alıyoruz Etleri, zeytinyağda önce yüksek ateşte, sonra da kısık ateşte, suyunu çeken kadar pişiriyoruz, pişmediyse çok az sıcak su ekleyebilirsiniz Tereyağ, yemeklik doğradığımız soğan, küçük küçük doğradığımız sarımsak, domates ve biber salçasını da ekleyip 23 dakika kavuruyoruz Haşladığımız fasulyeleri ve fasulyeleri 23 parmak geçecek kadar sıcak suyu, defne yaprağı, tuz ve karabiberi de ilave edip kısık ateşte fasulyeler yumuşayana kadar pişiriyoruz Piştikten sonra arzu ederseniz, güvece alıp, 180 derece fırında 10 dakika kadar tutarsanız, daha da lezzetli oluyor Yanında, pilav, *soğan ve turşu da, kuru fasulyenin olmazsa olmazı Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.