Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Etli Kurutma Ve Yaprak Dolması

Etli Kurutma Ve Yaprak Dolması
0
28

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
etli-kurutma-ve-yaprak-dolmasi.jpg

Etli Kurutma Ve Yaprak Dolması Tanımı İçin Materyaller


İç harcı için ;
  • 300 gram az yağlı kuşbaşı
  • 2/5 su bardağı pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 2 yemek kaşığı narekşisi
Öteki gereçler;
  • 10 adet kurutma biber
  • 10 adet kurutma kabak
  • 10 adet patlıcan
  • Yeşil sarma yaprağı ( isteğe nazaran )

Etli Kurutma Ve Yaprak Dolması Tanımı Yapılışı

  1. Birinci evvel bir tencerenin içerisine su koyup ocağa alıyoruz kaynamaya bırakıyoruz.
  2. Kaynayan suyun içerisine kurutmalıkları ek ediyoruz ve 10 dakika kadar kaynatıyoruz.
  3. Yumuşadıktan sonra süzgeçin içerisine ekliyoruz kenara alıyoruz.
  4. Tencerenin altını kapatıp sıcak suyun içine yeşil yaprakları bırakıyoruz(ocak kapalı olacak formda sıcak suda bırakalım).
  5. Daha sonra iç harcı için kuşbaşı etimizi minik minik doğruyoruz bir kabın içerisine ekliyoruz.
  6. Soğan, maydanozu da ince ince doğruyoruz ve sarımsağı rendeliyoruz.
  7. Pirinçi yeterlice yıkadıktan sonra onu da kabın içerisine ek ediyoruz.
  8. Baharatları, biber ve domates salçası da ekleyip karıştırıyoruz.
  9. Sıvıyağı, tuz ve narekşiside ilave edip güzelce karıştırıyoruz.
  10. Yeşil yaprakları da sudan çıkarıp süzgece ekleyelim ve kurutmalıkları doldurmaya başlayalım. ( çok doldurmayın pirinçleriniz çiğ kalabilir. ).
  11. Yeşil yaprakları da tıpkı formda pirinç ekleyip yapalım ( ince ince saralım ).
  12. Tencerenin içerisine dağılmayacak biçimde tertipli yerleştirelim.
  13. Doldurma süreçleriniz bittikten sonra tencereyi ocağa alalım üzerine 3 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirelim ve dolmaların üzerine dolma taşı şayet yoksa tabak koyalım ( pişme kaynama esnasında dağılma olmaması için).
  14. Dolmaların üzerine iki parmak geçecek halde su ek edelim ( yaklaşık 6 su bardağı su ).
  15. Ocağın altını yakalım kaynadıktan sonra orta ateşte pişmeye bırakalım 30 dakika sonra üzerinden dolma taşını alalım( yoksa orta kısım çiğ kalır üzerindeki baskıdan ötürü ).
  16. 15 dakika kadar daha ateşte bırakalım suyunu çekene kadar denetimli halde pişirelim.
  17. Sıcak sıcak servis yapalım.
Afiyet olsun şimdiden ????????????????.
 
858,497Konular
982,516Mesajlar
30,253Kullanıcılar
zackakusphaSon üye
Üst Alt