Etli Lahana Sarması Nasıl Yapılır
Etli Lahana Sarması
Etli Lahana Sarması İcin Malzemeler:
1 adet irice lahana
300350 g orta yağlı kıyma
¾ cay bardağı mısırozu yağ
3 Adet kuru soğan
3 Adet domates
1 yemek kaşığı biber salcası
1,5 su bardağı pirinc
Yarım demet maydanoz
Karabiber, tuz
Pişirmek İcin:
½ cay bardağı limon suyu
8 diş sarımsak
1 corba kaşığı kuru nane
imagesetlilahanasarmasitarifi5ad3e4fbe0e37
Etli Lahana Sarması Yapılışı:
Lahananızı yapraklarına ayırın, yıkayın,kalın damarları keserek cıkarın Derin bir tencerede su kaynatın, yaprakları sarılacak hale gelinceye kadar haşlayın (Lahananızın cinsine gore değişebilir,ben 78 dk haşladım) Suzgece alıp soğutun
İc icin,soğanları ince yemeklik, domatesleri kabukları soyulmuş minik kup doğrayın,pirinci yıkayıp suzun,maydanozu ince kıyın
Soğan, maydanoz, salca, domatesi karabiber ve tuz ekleyerek karıştırın Ardından kıyma, pirinc ve en son sıvı yağınız ekleyerek iyice karıştırın
Lahanalarınızı sarmalık ebata kucultun, ic ekleyerek sarın
Tencerenize dizdiğiniz sarmalara limonsuyu ve kucuk doğradığınız sarımsakları ekleyin, dolma seviyesinden 1 parmak eksik sıcak su koyarak, dolma kapağı veya porselen kapak kapatarak 4050 dk pişirin Tencerenizi ateşten almaya yakın kuru naneyi ekleyin bir taşım kaynatın
Servis icin, tereyağını pul biberle kızdırın, dolmalarınıza ekleyerek servis yapın Arzuya gore sade veya sarımsaklı yoğurt ekleyin
Afiyet Olsun
Etli Lahana Sarması
Etli Lahana Sarması İcin Malzemeler:
1 adet irice lahana
300350 g orta yağlı kıyma
¾ cay bardağı mısırozu yağ
3 Adet kuru soğan
3 Adet domates
1 yemek kaşığı biber salcası
1,5 su bardağı pirinc
Yarım demet maydanoz
Karabiber, tuz
Pişirmek İcin:
½ cay bardağı limon suyu
8 diş sarımsak
1 corba kaşığı kuru nane
imagesetlilahanasarmasitarifi5ad3e4fbe0e37
Etli Lahana Sarması Yapılışı:
Lahananızı yapraklarına ayırın, yıkayın,kalın damarları keserek cıkarın Derin bir tencerede su kaynatın, yaprakları sarılacak hale gelinceye kadar haşlayın (Lahananızın cinsine gore değişebilir,ben 78 dk haşladım) Suzgece alıp soğutun
İc icin,soğanları ince yemeklik, domatesleri kabukları soyulmuş minik kup doğrayın,pirinci yıkayıp suzun,maydanozu ince kıyın
Soğan, maydanoz, salca, domatesi karabiber ve tuz ekleyerek karıştırın Ardından kıyma, pirinc ve en son sıvı yağınız ekleyerek iyice karıştırın
Lahanalarınızı sarmalık ebata kucultun, ic ekleyerek sarın
Tencerenize dizdiğiniz sarmalara limonsuyu ve kucuk doğradığınız sarımsakları ekleyin, dolma seviyesinden 1 parmak eksik sıcak su koyarak, dolma kapağı veya porselen kapak kapatarak 4050 dk pişirin Tencerenizi ateşten almaya yakın kuru naneyi ekleyin bir taşım kaynatın
Servis icin, tereyağını pul biberle kızdırın, dolmalarınıza ekleyerek servis yapın Arzuya gore sade veya sarımsaklı yoğurt ekleyin
Afiyet Olsun