Etli Lahana Sarması Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet orta uzunluk sarmalık lahana
- Yarım kg yağlı dana kıyma
- 2 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 tutam maydanoz
- 2 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı kekik
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Bir ölçü su
- Servi için yoğurt ve limon maydanoz
Etli Lahana Sarması Tanımı Yapılışı
- Uygun bir tencereye kaynar su koyup ocağa alın lahanaların yapraklarını ayırın kaynayan suyun içerisine koyup yavaşça yumuşayıncaya kadar haşlayın kaynar suyun içerisinden alın.
- Başka taraftan uygun bir kaba yıkanmış pirinç kıyma ince doğranmış soğan sarımsak ve maydanozu ek edin baharat salça ve sıvı yağı ek edin karıştırın.
- Lahanaları sarıp tencereye dizin üzerini geçecek kadar su ek edin ocağa alın üzerine tabak kapatın pişmeye bırakın.