
Etli Lahana Sarması Tanımı İçin Materyaller
- Orta uzunluk sarmalık beyaz lahana
- 2 su bardağı pirinç
- 3 adet orta uzunluk soğan
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 5 kol maydanoz
- Karabiber
- Kimyon
- Nane
- Pul biber
- Tuz
Etli Lahana Sarması Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak lahanaları haşlamak için büyük bir tencereye su alınır, lahananın yaprakları tek tek ayrılır, yıkanır ve kaynayan suyun içine az az atılır alt üst çevrilir, çok yumuşamayacak çokta sert kalmayacak biçimde haşlanır. ( yada görseldeki üzere lahananın ortasını kesip kaynar suya bütün halde atıp haşlayabilirsiniz. Yapraklar tabiatıyla ayrılacaktır. ).
- Tencereye sıvı yağ alınır, soğan kavrulur kavrulduktan sonra domates ve biber salçası ek edilir.
- Pirinç yıkanır ve tencereye eklenir tuz da ek edilip 1 su bardağı sıcak su ile biraz pişirilir.
- Ocaktan alınır tüm baharatlar eklenir.
- Lahananın iri damarlı olan yerleri temizlenir, ince damarları yerleride bıçakla mümkün olduğunca ezilir.
- Lahanalar kâfi büyüklükte modüllere ayrılır, içine harçtan koyulup sarılır.
- Lahananın kesilen damarları tencerenin altına dizilir, onun üzerine sardığımız lahanalar eklenir.
- Tuz, sıvı yağ ve lahanaların üzerini biraz geçecek kadar su eklenir.
- Kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirilir.
- Ilık ya da soğuk servis edebilirsiniz, deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun.