Etli Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı bulgur
- 1 su bardağı pirinç
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 3 yemek kaşığı karışık salça
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 500 gram kuşbaşı
- 4 adet kemikli et
- 1 adet büyük boy lahana
Etli Lahana Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce ocağa tenceremize alıp suyumuzu kaynatmaya bırakıyoruz.
- Kaynayan suya bir tutam tuz atıp parçalanan lahanaları katıp sarılacak vaziyete gelecek yumuşaklığa gelince bir süzgece alalım. Bütün lahanalar böyle devam ettirilir.
- Daha sonra iç harcı için bütün malzemeler iyice yoğurulur ve lahanalar göz kararı ile istenilen büyüklükte kesilir, tek tek iç harcı doldurularak sarılmaya başlanır.
- Bütün işlem bittikten sonra kemikli etimizi tencerenin dibine diziyoruz. Daha sonra sarılan lahanaları güzel bir şekilde sıralayarak dizerek bitiriyoruz 2 tatlı kaşığı nane lahanaların üzerine serpilir.
- Lahanaları 4 parmak geçecek kadar su ekleyerek suyunu çekene kadar pişirmeye bırakıyoruz. Epey zahmetli oldu ama lezzetine de yiyecektir. Şimdiden deneyecek olanlara elinize sağlık diyerek afiyet bal şifa olması dileğiyle allah’ın rahmeti ve bereketi üzerimize olsun cümleten inşallah sofralarımız dan halil ibrahim bereketi eksilmesin inşallah ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????.