Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Etli Lahana Sarması

Etli Lahana Sarması
0
53

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
etli-lahana-sarmasi-1.jpg

Etli Lahana Sarması Tanımı İçin Gereçler

  • 1 orta büyüklükte beyaz lahana
  • 1 yemek kaşığı tuz
İç gereci:
  • 500 gram kıyma
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 orta uzunluk soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı acı biber salçası
  • 1 demet maydanoz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane
  • 2 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
  • YarIm yemek kaşığı domates salçası
  • 3 su bardağı su
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı

Etli Lahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Orta uzunluk bir tencereye çokça su doldurup ocağa alın kaynasın.
  2. Lahananın kök kısmını bıçakla yardımıyla etrafından kesip çıkarın böylelikle yapraklar kolay kolay ayrılacak lahanayı güzelce yıkayın ve yaprakları kaynayan suya atıp diriliğini kaybedinceye kadar haşlayıp çıkarın.
  3. İç materyali için kıyma,yağı üzerine yemeklik doğranmış soğanı, salçaları, yıkanmış pirinç, tuzu ve baharatları da ek edip harcı hazırlayalım.
  4. Akabinde 1 yaprak lahanayı alın büyüklüğüne nazaran 2 ye 3 e kesin ve her birine 2 tatlı kaşığı kadar iç materyali ekleyip sarın.
  5. Tencereye sıralayın. Salça ve yarım bardak suyu ezip karıştırın sarmış olduğunuz lahananın üzerine gezdirin.
  6. Son olarak suyu ve yağı ekleyin kapağı kapalı kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
Afiyet olsun. (üzerine yoğurt ve biberli tereyağı gezdirebilirsiniz ya da limonla yiyebilirsiniz. İkisi de kusursuz oluyor bence).

Etli Lahana Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt