Etli Lahana Sarması Tanımı İçin Gereçler
- 1 orta büyüklükte beyaz lahana
- 1 yemek kaşığı tuz
- 500 gram kıyma
- 2 su bardağı pirinç
- 2 orta uzunluk soğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı acı biber salçası
- 1 demet maydanoz
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı su
- 2 tatlı kaşığı kuru nane
- 2 tatlı kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
- YarIm yemek kaşığı domates salçası
- 3 su bardağı su
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
Etli Lahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Orta uzunluk bir tencereye çokça su doldurup ocağa alın kaynasın.
- Lahananın kök kısmını bıçakla yardımıyla etrafından kesip çıkarın böylelikle yapraklar kolay kolay ayrılacak lahanayı güzelce yıkayın ve yaprakları kaynayan suya atıp diriliğini kaybedinceye kadar haşlayıp çıkarın.
- İç materyali için kıyma,yağı üzerine yemeklik doğranmış soğanı, salçaları, yıkanmış pirinç, tuzu ve baharatları da ek edip harcı hazırlayalım.
- Akabinde 1 yaprak lahanayı alın büyüklüğüne nazaran 2 ye 3 e kesin ve her birine 2 tatlı kaşığı kadar iç materyali ekleyip sarın.
- Tencereye sıralayın. Salça ve yarım bardak suyu ezip karıştırın sarmış olduğunuz lahananın üzerine gezdirin.
- Son olarak suyu ve yağı ekleyin kapağı kapalı kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
Etli Lahana Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı