Etli Mercimekli Patates Kavurması Tanımı İçin Gereçler
- 3 yemek kaşığı kırmızı mercimek
- 1 orta uzunluk patates
- 1 küçük diş sarımsak
- 1 arpacık soğan (Veya 1/4 (çeyrek) küçük soğan)
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet et buz küpü
Etli Mercimekli Patates Kavurması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikli olarak et buz küplerini bir bardak sıcak suda çözelim.
- Patatesleri küp küp doğrayıp, buharlı pişiricide pişirelim.
- Zeytinyağını tencereye alıp, rendelediğimiz soğan ve sarımsağı pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Etli suyu ekleyelim ve mercimeği de ekleyerek haşlayalım.
- Mercimekler suyu çekip yumuşayınca patatesleri de ekleyerek biraz kavuralım. Yemeğimiz hazır, tüm bebişlere afiyet olsun.