Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Etli Meyhane Pilavı

Etli Meyhane Pilavı
0
115

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
86
Puan
48
F-D Coin
0
Etli Meyhane Pilavı Tarifi


Etli Meyhane Pilavı Nasıl Yapılır


imagesetlimeyhanepilavi5ad3e49a8ba49

Malzemeler

400 gr Bulgur
150 gr margarin
400 gr Kuzu kuşbaşı
150 gr Soğan
2 tatlı kaşığıTuz
12 tatlı kaşığı Kırmızı biber
200 gr Domates
50 gr Sivri biber
1 23 bardak Et suyu

Yapılışı:

On hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, kucuk kupler halinde doğrayın Domatesi, kabuğunu soyup cekirdeklerini temizledikten sonra iri zar bicimi doğrayın Biberin sap ve cekirdekli kısımlarını kesip atın Yıkayıp kuruladıktan sonra, halka bicimi doğrayın

Yağın yarısını kucuk bir tencerede, orta ateşte eritin Yağ kızınca kucuk kuşbaşı doğranmış kuzu etlerini koyun Kevgirle sık sık karıştırarak birkac dakika pişirin Soğanı ilave edin Yine sık sık karıştırarak, 56 dakika daha pişirin Tuzu, kırmızı biberi ve domatesleri ilave edin Ara sıra karıştırarak birkac dakika daha pişirin Uzerini ortecek kaclar su ilave edin

Ateşi kısın Tencerenin kapağını sıkıca ortun Etleri, 20 dakika ağır ateşte suyunu cekinceye kadar pişirin Tencereyi ateşten alın Et suyunu bir taşım kaynatın Bir kenarda sıcak olarak bekletin

Yağın kalan yarısını orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin Yağ kızmaya başlayınca biberi katıp, karıştırarak birkac dakika pişirin

Bulguru ilave edin Sık sık karıştırarak 45 dakika kavurun Domates soslu etleri, sosuyla birlikte, bulgura ilave edin Sıcak et suyunu verip, 23 dakika kaynamaya bırakın Kevgirle birkac kere karıştırın Tencerenin kapağını sıkıca ortun Ateşi iyice kısın Bulguru 10 dakika, suyunu iyice cekinceye kadar pişirin

Ocağı kapatın Tencerenin kapağını acıp, meyhane pilavının uzerine temiz bir bez ortun Kapağı tekrar kapatın Pilavı bu şekilde ocak uzerinde 10 dakika demlendirin
 

Similar threads

Meyhane Pilavı Tarifi Resimli Resimli Meyhane Pilavı Tarifi Meyhane Pilavı MALZEMELER 400 gr Bulgur 150 gr margarin 400 gr Kuzu kuşbaşı 150 gr Soğan 2 tatlı kaşığıTuz 12 tatlı kaşığı Kırmızı biber 200 gr Domates 50 gr Sivri biber 1 23 bardak Et suyu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
71
Bademli Ve Uzumlu Pilav nasıl yapılır Bademli Ve Uzumlu Pilavı Tarifi Bademli Ve Uzumlu Pilav Malzemeler 400 gr Pirinc 100 gr margarinEvin 50 gr Badem 50 gr Kuru uzum(Sultani) 1 tatlı kaşığı Tuz 2 bardak Et suyu imagesbademliveuzumlupilavtarifiresimli5ad41df24b768...
Cevaplar
0
Görüntüleme
84
Etli Meyhane Pilavı Tarifi Etli Birahane Pilavı Nasıl Yapılır Malzemeler 400 gr Bulgur 150 gr margarin 400 gr Kuzu kuşbaşı 150 gr Soğan 2 tatlı kaşığıTuz 12 tatlı kaşığı Kırmızı biber 200 gr Domates 50 gr Sivri biber 1 23 bardak Et suyu Yapılışı: Ön hazırlık olarak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
95
Baş Etli Pilav Tarifi Resimli Baş Etli Pilav Tarifi Baş Etli Pilav Yapılışı Malzemeler 2 su bardağı pirinc 25 corba kaşığı tuz 2 45 su bardağı tavuk ya da et suyu 65 corba kaşığı margarin 3 orta boy soğan (kucuk kupler halinde doğranmış) 500 gr yağsız kuşbaşı kuzu eti 1 cay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
67
Resimli Tas Kebabı Tarifi Tas Kebabı nasıl yapılır Malzemeler 600 gr Kuzu kuşbaşı 30 gr margarin 100 gr Soğan 1 Corba kaşığı Domates salcası 1 tatlı kaşığı Tuz Baharat torbası 15 bardak Su imagestaskebabitarifiresimli5ad423752d8cd Yemeğin Tarifi On hazırlık olarak soğanı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
70
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt