Etli Milfoy Boreği Tarifi
Etli Milfoy Boreği Nasıl yapılır
Etli Milfoy Boreği icin gerekli malzemeler
10 adet milfoy hamuru
500 gram dana kuşbaşı et
2 adet orta boy havuc
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 yemek kaşığı doğranmış dereotu
1 cay kaşığı kekik
1 cay kaşığı karabiber
1 cay kaşığı tuz
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
imagesetlimilfoyboregi5ad3e4d57b21d
Yapılışı
Oncelikle borek harcı icin kuşbaşı doğranmış etleri tencereye koyun Et suyunu cekene kadar arada bir karıştırıp kavurun Havucların kabuklarını soyarak ince halka şeklinde doğrayın Havuc, bezelye ve baharatları tencereye ekleyin 5 dakika kadar pişirip ocaktan alın Dereotunu ekleyip karıştırın ve soğumasını bekleyin
Fırın kabını yağlayıp tabanını ve kenarlarını milfoyle kaplayın Soğumuş etli harcı kaba alıp her bolgeye eşit gelece şekilde dağıtın Uzerini milfoy hamuruyla kapayın Sonra boreğin uzerine yumurta sarısını surun Onceden ısıtılmış 200 derece fırında uzeri kızarana kadar pişirin
Afiyet olsun
Etli Milfoy Boreği Nasıl yapılır
Etli Milfoy Boreği icin gerekli malzemeler
10 adet milfoy hamuru
500 gram dana kuşbaşı et
2 adet orta boy havuc
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 yemek kaşığı doğranmış dereotu
1 cay kaşığı kekik
1 cay kaşığı karabiber
1 cay kaşığı tuz
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
imagesetlimilfoyboregi5ad3e4d57b21d
Yapılışı
Oncelikle borek harcı icin kuşbaşı doğranmış etleri tencereye koyun Et suyunu cekene kadar arada bir karıştırıp kavurun Havucların kabuklarını soyarak ince halka şeklinde doğrayın Havuc, bezelye ve baharatları tencereye ekleyin 5 dakika kadar pişirip ocaktan alın Dereotunu ekleyip karıştırın ve soğumasını bekleyin
Fırın kabını yağlayıp tabanını ve kenarlarını milfoyle kaplayın Soğumuş etli harcı kaba alıp her bolgeye eşit gelece şekilde dağıtın Uzerini milfoy hamuruyla kapayın Sonra boreğin uzerine yumurta sarısını surun Onceden ısıtılmış 200 derece fırında uzeri kızarana kadar pişirin
Afiyet olsun