Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Etli Nohut (Güveçte)

Etli Nohut (Güveçte)

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Etli Nohut (Güveçte) Tarifi İçin Malzemeler

*1, 5 su bardağı nohut
*2 adet soğan
*Dana eti (miktar belirtmiyorum ne kadar isterseniz, kuzu ya da koyun eti de olabilir)
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Tuz, biberiye, pul biber
*Zeytinyağı
*Piştikten sonra 2 diş rendelenmiş sarımsak ve 1 yemek kaşığı tereyağ

Etli Nohut (Güveçte) Tarifi Yapılışı Nohutu 1 gece önceden ıslatın sonra suyunu süzüp bir su yıkayın Ben nohutu ayrıca kaynatıp suyunu dökmüyorum, sonuçta bütün vitaminini kaybetmek istemiyorum
Soğanları zeytinyağında rengi sararıncaya kadar soteleyin (Ben tüm yemeklerde soğanları julyen usulü sevdiğim için o şekilde doğradım, tercihe bağlı) Etleri ilave edip 15 dakika soğanla birlikte kavurun, salçayı da ilave ettikten sonra nohutları ve baharatları ekleyip güvecin ağzını alüminyum folyoyla kaplayıp kapağını kapatın Yaklaşık 1, 5 saat pişirin, nohutun cinsine göre bu süre kısa da olabilir Piştikten sonra rendelediğiniz sarımsak ve tereyağını da ekleyin altını kapatın Afiyet olsun

Similar threads

Güveçte Etli Nohut Yemeği Tarifi İçin Malzemeler *3 su bardağı nohut (haşlanmış) *Kemikli et (haşlanmış) *1 adet orta boy kuru soğan *1 yemek kaşığı domates salçası *1 yemek kaşığı acı biber salçası *Sıvı yağ, tuz, su Güveçte Etli Nohut Yemeği Tarifi Yapılışı Öncelikle kemikli eti...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
Güveçte Hapes (Kırşehir Yöresi) Tarifi İçin Malzemeler *1 5 su bardağı yeşil mercimek *1 çay bardağı haşlanmış nohut *1 çay bardağı haşlanmış fasulye *2 yemek kaşığı sıvı yağ *Yarım yemek kaşığı tereyağı *2 litre et suyu (ben az etli kemik haşladım suyunu ve etlerini yemekte kullandım )...
Cevaplar
0
Görüntüleme
72
Güveçte Kemikli Nohut Yemeği Tarifi İçin Malzemeler *3 su bardağı akşamdan suda ıslatılmış nohut *7 parça yıkanmış kemik *2 tane doğranmış soğan *2 tane doğranmış kırmızı biber *2 tane doğranmış sivri biber *1 yemek kaşığı domates salçası *Yarım yemek kaşığı biber salçası *2 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
63
Etli Nohut Tarifi İçin Malzemeler *2 su bardağı nohut *Yarım kilo dana kuşbaşı *1 orta boy kuru soğan *Yarım yemek kaşığı domates salçası *Yarım kaşığı biber salçası *Yarım çay bardağı zeytinyağı *4 su bardağı su Etli Nohut Tarifi Yapılışı Öncelikle etleri düdüklü tencereye alıp 5...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
Güveçte Pastırmalı Nohut Tarifi İçin Malzemeler *1,5 su bardağı nohut *1 soğan *3 diş sarımsak *Biraz pastırma (miktarı siz belirleyin) *3 yemek kaşığı domates sosu yoksa 2 adet domates rendeleyin *1 tatlı kaşığı salça *Tuz *Pul biber *3,5 su bardağı su (nohudun pişme süresine göre...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
858,496Konular
981,779Mesajlar
29,851Kullanıcılar
calmuratSon üye
Üst Alt