iltasyazilim
FD Üye
Etli Nohut (Güveçte) Tarifi İçin Malzemeler
*1, 5 su bardağı nohut
*2 adet soğan
*Dana eti (miktar belirtmiyorum ne kadar isterseniz, kuzu ya da koyun eti de olabilir)
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Tuz, biberiye, pul biber
*Zeytinyağı
*Piştikten sonra 2 diş rendelenmiş sarımsak ve 1 yemek kaşığı tereyağ
Etli Nohut (Güveçte) Tarifi Yapılışı Nohutu 1 gece önceden ıslatın sonra suyunu süzüp bir su yıkayın Ben nohutu ayrıca kaynatıp suyunu dökmüyorum, sonuçta bütün vitaminini kaybetmek istemiyorum
Soğanları zeytinyağında rengi sararıncaya kadar soteleyin (Ben tüm yemeklerde soğanları julyen usulü sevdiğim için o şekilde doğradım, tercihe bağlı) Etleri ilave edip 15 dakika soğanla birlikte kavurun, salçayı da ilave ettikten sonra nohutları ve baharatları ekleyip güvecin ağzını alüminyum folyoyla kaplayıp kapağını kapatın Yaklaşık 1, 5 saat pişirin, nohutun cinsine göre bu süre kısa da olabilir Piştikten sonra rendelediğiniz sarımsak ve tereyağını da ekleyin altını kapatın Afiyet olsun
*1, 5 su bardağı nohut
*2 adet soğan
*Dana eti (miktar belirtmiyorum ne kadar isterseniz, kuzu ya da koyun eti de olabilir)
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Tuz, biberiye, pul biber
*Zeytinyağı
*Piştikten sonra 2 diş rendelenmiş sarımsak ve 1 yemek kaşığı tereyağ
Etli Nohut (Güveçte) Tarifi Yapılışı Nohutu 1 gece önceden ıslatın sonra suyunu süzüp bir su yıkayın Ben nohutu ayrıca kaynatıp suyunu dökmüyorum, sonuçta bütün vitaminini kaybetmek istemiyorum
Soğanları zeytinyağında rengi sararıncaya kadar soteleyin (Ben tüm yemeklerde soğanları julyen usulü sevdiğim için o şekilde doğradım, tercihe bağlı) Etleri ilave edip 15 dakika soğanla birlikte kavurun, salçayı da ilave ettikten sonra nohutları ve baharatları ekleyip güvecin ağzını alüminyum folyoyla kaplayıp kapağını kapatın Yaklaşık 1, 5 saat pişirin, nohutun cinsine göre bu süre kısa da olabilir Piştikten sonra rendelediğiniz sarımsak ve tereyağını da ekleyin altını kapatın Afiyet olsun