Etli Nohut Yemeği Tanımı İçin Materyaller
- 300 gram dana kuşbaşı et
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım paket nohut ( 500 gr)
- 1 adet soğan
- 1,5 yemek kaşığı salça
- 5 su bardağı su
Etli Nohut Yemeği Tanımı Yapılışı
- Yarım kilo nohutumuzu akşamdan ıslatalım.
- Sonraki gün yemeğimizi hazırlarken nohutumuzun suyunu yıkayıp süzdürelim.
- Düdüklü tenceremize sıvı yağ döküp yemeklik doğranmış etimizi içine atıp etler suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
- Yemeklik doğranmış soğanı etlere ekleyip kavuralım .
- İçine salçayı ve pulbiberi de ekleyip karıştıralım .
- Şimdide nohutumuzu ve tuzu ekleyip bir tıp karıştırdıktan .
- Sonra suyunu ek edelim düdüklü tenceremizin kapağını kapatıp pişmeye bırakalım.
- Tencerenin buharı çıkınca düdüğün indirip ocağın altını kısalım 45 dk pişirelim.
- Yemeğimiz piştikten sonra kapağı açık biçimde 5-10 dk kaynatalım suyu dahada hoş özleşsin.