Etli Nohut Yemeği Tanımı İçin Gereçler
- 2 kase haşlanmış nohut
- 500 gram haşlanmış kemikli et
- 1 orta uzunluk soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 kase et suyu
- Yeteri kadar sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kekik
Etli Nohut Yemeği Tanımı Yapılışı
- Nohutları akşamdan ıslatıp haşlayalım.
- Kemikli etimizi de evvelce haşlayıp pişirelim.
- Haşlanmış eti kemiğinde ayırıp suyunuda süzüp ayıralım.
- Tencereye yağı koyalım üzerine doğranmış soğanları ve sarımsağı ekleyip kavuralım.
- Kavrulan soğanlara salçamızı baharatları tuzu ek edip karıştıralım.
- Daha sonra nohutları ve eti ekleyip karıştıralım.
- Üzerine sıcak suyu ve et suyunu da ekleyip pişemeye bırakalım.
- Pişmiş özleşen nohut yemeği servis yapalım.