Etli Nohut Yemeği Tanımı İçin Materyaller
- 1/2 (yarım) kg nohut
- 1/2 (yarım) kg dana kuşbaşı
- 1 çorba k domates
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- 1 çorba k margarin yada tereyağ
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- Tuz karabiber kırmızı pul biber
Etli Nohut Yemeği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Nohutlarımızı akşamdan ıslatıp sabaha kadar suda bekletiyoruz.
- Kuru soğanımızı küçük küp biçiminde kesiyoruz. Ocağımıza düdüklü tenceremizi koyup içine 50 gram tereyağımızı 1/2 çay bardağı sıvı yağımızı üzerine kuru soğanımızı ek ederek kavuruyoruz.
- Üzerine etimizi koyup karıştırıyoruz. Onun üzerine domates salçasını ek edip karıştırıyoruz.
- En son olarak nohutlarımızı ve baharatlarımızı ek edip üstünden çıkacak kadar su koyuyoruz ve düdüklümüzün kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz. Piştikten sonra servis tabağına alıyoruz. Afiyetler olsun????