Etli Nohut Yemeği Tanımı İçin Materyaller
- 4 su bardağı evvelden ıslatılmış nohut
- 2 modül kemikli et (İsteğe göre)
- 1 adet büyük soğan
- 1 kasık dolusu domates salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 litre ılık su
- Tuz
- Pulbiber
Etli Nohut Yemeği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Selamlar. Tanımıma geçiyorum çabucak. Birinci evvel düdüklüyü alıyoruz. Soğanları ince ince doğrayıp sıvı yağ da pembeleşene kadar kızartıyoruz.
- Kemikli etimizi de bu ortada atıyoruz o da kızarıyor. İsterseniz kemik et kullanmayabilirsiniz.
- Daha sonra salçayı ekleyip biraz da o denli kavuruyoruz. İçine nohutu katıp üzerini geçecek kadar suyunu döküp tuzunu atıp pişmeye bırakıyoruz.
- Orta ateşte en az 20 dakika pişiriyoruz. Pişmiş ise yemeye hazırdır. Birinci sıcağı çıkınca servise hazır. Afiyet olsun????.