
Etli Nohut Yemeği Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet soğan
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası ben biraz biber salçasıda koydum dileyen koymaya ilim isteğe bağlı
- 500 gram et ben kemikli et koydum
- Tuz
- Üzerini geçecek kadar sıcak su
- Pul biber
- Karabiber
Etli Nohut Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Sıvıyağ tencereye koyulur soğanlarla birlikte pembeleşene kadar kavrulur.
- 1 tatlı kaşığı salça eklenip karıştırılır sonrada etinizi koyup bir iki çevirip üzerine nohutları eklenir beş dakika daha kavrulup üstüne suyu eklenir.
- Üzerine geçecek kadar tuzunu pişmeye yakın koyuyorum ben etler çabuk pişsin diye.
- Sert olmasın altını kısıp 1 saat pişmeye bırakılır afiyet olsun.