Etli Nohut Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı nohut
- 350 gram dana kuşbaşı
- 1 tane orta boy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tane küp şeker
- Çok az sıvı yağ
- 5 bardak sıcak su
- Tuz
Etli Nohut Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Nohutları bir gece önceden soğuk suyla ıslatıyoruz.
- Etleri küçük küçük doğrayıp tencereye koyalım.
- Çok harlı ateşte etleri mühürlüyoruz. Rengi dönene kadar kavuruyoruz.
- Daha sonra salçayı ekleyip biraz kavurduktan sonra soğan ve geceden ıslattığımız suyunu süzdüğümüz nohutu da ilave ediyoruz. Nohutları haşlamadan kullanıyoruz.
- şeker ve tuzunu da ekleyip, biraz da sıvı yağ ilave edip üzerini biraz geçecek kadar yaklaşık 4,5-5 su bardağı kaynar suyu ekleyip kapağını kapatıyoruz.
- İlk önce harlı ateşte, sonrada orta ateşte et ve nohut yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Pişmemişse biraz daha pişirebilirsiniz ve sıcak su ilave edebilirsiniz afiyet olsun .Not: ben malzemeleri bol tuttum sizde arttırabilirsiniz isterseniz.