Etli Nohut Yemeği Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet orta uzunluk soğan
- 1-2 diş sarımsak
- Kuşbaşı et
- 1 yemek kaşığı kaşığı salça
- 3 su bardağı (haşlanmış) nohut
- Yağ
- Tuz
- Pulbiber
- Karabiber
Etli Nohut Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir düdüklü içerisine buzu çözülmüş eti alalım ve suyunu salıp çekinceye kadar haşlayalım.
- Suyunu çeken etin üzerine 4-5 yemek kaşığı kadar sıvı yağı, 1-2 diş sarımsağı, yemeklik doğranmış soğanı ek edelim rengi dönene kadar et ile birlikte güzelce kavuralım.
- Salçasını ekleyelim salça ile de bir süre kavuralım daha sonra nohutu, tuzu(damak tadınıza göre) pulbiberi ve karabiberi ekleyelim.
- En sonunda 3-4 su bardağı sıcak suyumuzu yemeğe ek edelim.
- Yemeğimizi karıştırdıktan sonra düdüklünün ağzını kapatalım ve 30-35 dakika kadar pişirelim.
- Pişen yemeği dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun ????.