
Etli Nohut Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı nohut
- 1 tane küçük boy kuru soğan
- 150 gram kadar kuzu kuşbaşı et
- 1 silme yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 1 tane yeşil biber
- Sıvıyağ
- Tuz
- Kimyon
- İsteğe göre pul biber
Etli Nohut Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kuru soğanı yemeklik doğrayıp, biraz sıvı yağda kavuralım, yeşil biberi de ilave edip biraz kavurduktan sonra kuzu kuşbaşı eti ilave ederek etler suyunu bırakıp çekene kadar kavuralım.
- Ardından salçaları ilave edip iki dakika daha kavuralım (Salça miktarını tuz ve rengine göre ayarlayabilirsiniz) geceden ıslattığımız nohudun suyunu süzelim tencereye alalım 2-3 dakika daha hepsini kavuralım.
- Baharatlarını ekleyip karıştıralım, üzerine iki parmak geçecek kadar sıcak su ilave edip düdüklü tencerenin kapağını kapatalım.
- Düdüğü dik konumda olacak şekilde orta ateşte kaynamaya bırakalım.
- Kaynamaya başlayınca tencerenin düdüğünden ses çıkacaktır bu aşamada ocağın altını kısıp düdüğü yatık konuma getirip 20 dakika kadar pişirelim.
- Sürenin sonunda ocağın altını kapatıp düdüklü tencerenin “ilk sıcaklığı çıktıktan sonra” tencerenin düdüğünü dik konuma getirerek içindeki havanın çıkmasını sağlayalım,.
- Kullanacağımız nohutlar farklı olacaktır bazı tür nohutlar çabuk pişer bazıları daha geç pişer.
- Yemeğin pişip pişmediğini kontrol edelim, pişmemişse aynı şekilde kapağı kapatarak biraz daha pişirelim.
- Benim yemeğim piştikten sonra yanına tel şehriyeli pirinç pilavı ve tablacı salatası hazırlayarak servis ettim, sizler istediğiniz gibi servis edebilirsiniz. ????Afiyet olsun ????
Etli Nohut Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı