elektronikci
FD Üye
Etli Nohut Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı nohut
- 1 orta uzunluk soğan
- 250 gram et
- 6-7 adet kuru biber
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- Domates
- Zeytinyağı
- Tuz, karabiber, kimyon
Etli Nohut Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Akşamdan ısladığım nohut ile doğranmış eti tencereye koydum. Üzerini geçecek halde suyunu koyup denetimli bir halde kaynamaya bıraktım. Üzerinde oluşan kefleri aldıktan sonra ocağı kısıp kapağını kapattım.
- Başka bir tencerede soğanı kavurup kıştan hazırladığım domates sosunu ek ettim.
- Bir iki çevirdikten sonra salçasını, tuzunu, karabiberini, kimyonunu ve kuru biberi ek edip hafifçe kavurdum.
- Sonrasında haşladığım nohut ve etimi suyu ile birlikte tencereye ek edip güzelce pişirdim.
- Sonrasında pilav, kuru soğan ve turşu ile afiyetle yedik.