Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Etli Nohutlu Bulgur Pilavı

Etli Nohutlu Bulgur Pilavı
0
46

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
etli-nohutlu-bulgurpilavi.jpg

Etli Nohutlu Bulgur Pilavı Tanımı İçin Materyaller

  • 2, 5 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 300 gram kuşbaşı et (Ben hindi kullandım)
  • 4 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • Tuz
  • Sıcak su (Bulgurun üzerini geçecek kadar)

Etli Nohutlu Bulgur Pilavı Tanımı Yapılışı

  1. Bir tencereye 2 yemek kaşığı tereyağ alınır.
  2. Kuşbaşı doğranmış etler suyunu salıp iyicene kavrulur.
  3. Öteki bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağ eritilir.
  4. Yıkanmış bulgur eklenir ve bir iki çevirdikten sonra kaynamış nohutları da ekledikten sonra suyunu da döküyoruz (üzeri geçecek kadar)
  5. Son olarak tuzunu ve 1 tatlı kaşığı zerdeçalı da ekleyip kapağı kapalı bir formda kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Gözgöz olunca ocağın altını kapatıyoruz ve 10 dk dinlendiriyoruz.
  6. Servis için kullancağınız kaseye evvel kuşbaşı eti diziyoruz.
  7. Daha sonra üzerini bulgur pilavı ile kapatıyoruz.
  8. Servis tabağında zıt çevirip çıkartıyoruz. Afiyet olsun.
 
858,498Konular
982,569Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt