Etli Nohutlu Lebeniye Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- Yeteri kadar kemikli kuzu eti
- 1 kase haşlanmış nohut
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 orta boy kase yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- Tuz
Etli Nohutlu Lebeniye Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kemikli etimizi bir güzel yıkayıp pişmesi için düdüklü tencereye alalım,yeteri kadar pişince (ben düdüklü vızlayınca yarım saat tuttum)
- Düdüklünün altını kapatıp soğuyunca bir tepsiye içindeki kemikle eti aldım.
- Bir tencereye pirinci yıkayıp üzerine kemikli etimizi suyunu bırakıp pişmeye bırakalım.
- Diğer yandan bir yumurtayı yoğurda bırakıp iyice çırpalım zaten nohutunuz haşlanmış bekliyor önce nohutu ekleyelim.
- Sonrada yoğurdu yavaş yavaş kaynamakta olan lebeniye yemeğimize ekleyip hızlıca karıştıralım.
- Tepsideki kemikli etimizi kemiklerinden temizleyip kaynayan lebeniye yemeğimize ekleyelim.
- En son yağda naneyi yakıp üzerine dökelim lebeniyemiz hazırdır.
- Sıcak olarak servis yapalım yanında bulgur pilavı ile harika ikili olurlar