iltasyazilim
FD Üye
Etli Nohutlu Patates Eşkisi (tırşık) Tarifi İçin Malzemeler
*500 gr kuşbaşı et
*1 orta boy soğan
*6 adet orta boy patates
*1 çorba kasesi haşlanmış nohut
*1 litre sıcak su
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı toz biber
*tuz
Etli Nohutlu Patates Eşkisi (tırşık) Tarifi Yapılışı Etleri ufak ufak doğrayıp derin bir tencereye alıyoruz ve kavuruyoruz eğer dana eti ise bir bardak su ilave edip pişmeye bırakıyoruz Suyunu çekene kadar patatesleri soyup küp küp doğruyoruz çok küçük olmasın yoksa dağılır Soğanları da ufak ufak doğrayıp suyunu çekmiş olan etin üstüne alıp kavuruyoruz eğer etiniz yağlı ise ayrıca yağa ihtiyacınız olmaz ama yağsız ise sıvı yağa ihtiyacımız olacak yaklaşık bir kepçe sıvı yağ ,et ve soğanın üzerine döküp bir iki karıştırıp salçayı tencereye alıp ezelim ve 1 bardak su dökelim üstüne ki salça et ve soğan iyice harmanlansın Şimdi patatesleri ve nohutları içine koyalım 1 litre sudan kalanı tencereye döküp baharatlarımızı ve tuzu ayarlayalım tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakalım yanlız ateşimiz çok harlı olmasın mümkünse orta ateşte pişirelim arasıra karıştırıp patateslermiz pişene kadar pişmeye bırakalım
Not; eğer su az veya çok gelirse kendinize göre ayarlayabilirsiniz biz fazla sulu sevmiyoruz
Umarım beğenirsiniz şimdiden Afiyet bal şeker olsun
*500 gr kuşbaşı et
*1 orta boy soğan
*6 adet orta boy patates
*1 çorba kasesi haşlanmış nohut
*1 litre sıcak su
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı toz biber
*tuz
Etli Nohutlu Patates Eşkisi (tırşık) Tarifi Yapılışı Etleri ufak ufak doğrayıp derin bir tencereye alıyoruz ve kavuruyoruz eğer dana eti ise bir bardak su ilave edip pişmeye bırakıyoruz Suyunu çekene kadar patatesleri soyup küp küp doğruyoruz çok küçük olmasın yoksa dağılır Soğanları da ufak ufak doğrayıp suyunu çekmiş olan etin üstüne alıp kavuruyoruz eğer etiniz yağlı ise ayrıca yağa ihtiyacınız olmaz ama yağsız ise sıvı yağa ihtiyacımız olacak yaklaşık bir kepçe sıvı yağ ,et ve soğanın üzerine döküp bir iki karıştırıp salçayı tencereye alıp ezelim ve 1 bardak su dökelim üstüne ki salça et ve soğan iyice harmanlansın Şimdi patatesleri ve nohutları içine koyalım 1 litre sudan kalanı tencereye döküp baharatlarımızı ve tuzu ayarlayalım tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakalım yanlız ateşimiz çok harlı olmasın mümkünse orta ateşte pişirelim arasıra karıştırıp patateslermiz pişene kadar pişmeye bırakalım
Not; eğer su az veya çok gelirse kendinize göre ayarlayabilirsiniz biz fazla sulu sevmiyoruz
Umarım beğenirsiniz şimdiden Afiyet bal şeker olsun